torstai 26. syyskuuta 2024

Tuolille sukat

 

 

Meidän keittiön tuolit saivat uudet sukat. Mustat sukat.

 

Näihin tuolin jalkoihin on useampaan kertaan laitettu niitä liimattavia tassuja, ja hetkenhän ne toimii vallankin mainiosti. 

Kunnes sitten ei. 

Ja ihan niin kyllästyin mokomiin poisrullautuviin läpysköihin, joten nappasin käteeni virkkuukoukun ja aloin miettiä, jotta mitenkä tuolinjalan sukat sitten oikein toteutetaan.

 


 

Kuvia toki semmoisista tuolinjalkoihin tehdyistä suojista olen nähnyt. Joskus jopa semmoisenkin, mikä oli tehty tennispalloista. Nips ja naps vaan palloon viillot ristiin rastiin ja siitä syntyneestä kolosta sitten tuolin jalka sisään. Toimiva systeemi varmaan noinkin.

 

Mutta itse aattelin toteuttaa jotain vähän sirompaa.

 

Laatikoiden kätköistä löytyi mustaa Nalle-lankaa, jota sitten päätin käyttää tähän hommaan. Ja kaksinkertaisena. 

Alkuun virkkasin kahdeksan (8) ketjusilmukkaa ja kiinnitin lenkiksi piilosilmukalla. Tähän lenkkiin virkkasin ensin 2 ketjusilmukkaa, näistä muodostui ensimmäinen pylväs, sen jälkeen 21 tai 22 pylvästä. Riippuen vähän siitä miten ajatus pysyi mukana.😂 Seuraavilla kerroksilla taas alkuun 2 kjs (=1. pylväs) ja sitten taas pylväitä 22. Tästä alkoi pikkuhiljaa muodostua putkilo, jota voidaan hyvällä syyllä kutsua tuolinjalan sukaksi. Valmiin sukan korkeuden voi jokainen määritellä oman maun mukaan. Itse tein tuolin etummaisiin jalkoihin 9 cm korkeat sukat ja takajalkoihin 10 cm korkeat. Näissä meidän tuoleissa on takimmaiset tuolinjalat vähän paksummat kuin etujalat, niin siksi tein niistä pidemmät. Tuo isompi ympärysmitta tuntui "syövän" sitä valmiin kappaleen korkeutta.

 


 Nyt sitten täällä mietin vain sitä, että miksi ihmeessä valitsin väriksi mustan? Olisihan nyt joku värikkäämpi versio ollut aika kiva. Vaan voihan noita sukkia tehdä varastoon väreilläkin ja vaihdella sitten tarpeen ja fiiliksen mukaan. Eikös?

Mutta nyt on töppöset jotka ei ihan heti, luultavasti😊, lähde rullailemaan omille teilleen. Ja toivottavasti eivät myöskään hiudu puhki ihan heti...

 

 

Mukavaa loppuviikkoa toivottelen teille kaikille!🍁

💛

Mari