keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Villasukissa paljon paljon pilkkuja





Taas pullahti puikoilta villasukat. 
Vaikka niitä pakkasia ei tänne eteläiseen Suomeen ole tänä talvena annettukaan, niin aina on silti hyvä tehdä lisää villasukkia. Niitä villasukkiahan tarvitaan aina. Eikä niitä ole koskaan liikaa. Eikö!?


Nämä villasukat saivat varteensa saman söpön pitsikuvion minkä tein edellisiin sukkiinkin. Se on se Novitan valkoisten pitsisukkien malli (ohje täältä) ja minusta se on kaunis ja mukavan yksinkertainen, että siis jopa minulta onnistuu ilman suurempia hikikarpaloita ja tuskaa.





Ihana pitsivarsi sai sitten kaverikseen pilkkuja. Paljon paljon pilkkuja. Ja raitoja. Näistä tuli pienet, koon 30 sukkaset. Saa nähdä kenen pieneen jalkaan päätyvät. 
Lankana näissä taas tuo ihan perinteinen seiskaveikka. Edelleen löytöjä tuolta lankalaatikosta. Alan kyllä luulla, että ne langat siellä lankalaatikossa jotenkin lisääntyvät keskenään, sillä vaikka niitä sieltä käytän niin yhtään eivät silti vähene.





Tuntuuko muistakin eteläisen Suomen asujista, että saattaisi olla jo kevättä ilmassa? Minulle jokavuotinen varma kevään merkki ovat joutsenet. Se hetki, kun ne ensimmäisen kerran lentävät tästä yli ja kaakattavat kovaäänisesti mennessään. Se on varmaakin varmempi merkki keväästä. Ja se on nyt. Joutsenet ovat täällä. 
Ja lisäksi eräänä päivänä töissä eräs asiakas tiesi kertoa, että sinivuokot jo kukkivat. Ja jos ei siinä ole vielä tarpeeksi kevään merkkejä, niin alueuutiset tiesivät kertoa, että Hämeessä jo näsiä kukkii. Kerrankin hämeessä ollaan ajoissa.😂

Kyllä kieltämättä hassulta tuntuu, sillä kun kalenteria katsoo niin onhan nyt vasta helmikuun puoliväli ohitettu niukin naukin. Saa nähdä mitä tästä seuraa. Pulkkamäkeä juhannuksena? Hiihtolenkille vapputorin sijaan? 
Ei voi tietää.

Mutta nyt nautitaan, kun aurinko paistaa!
Ja tehdään lisää villasukkia.
💜
Mari

3 kommenttia:

  1. Todella kauniit pilkkusukat olet tehnytkin:) Villasukkia ei tosiaan ole koskaan liikaa. Itse pidän niitä kesät talvet; no ihan helteillä en nyt välttämättä, mutta yleensä kesälläkin on villasukkailmoja:)
    Ja tuossa viikolla oli kyllä kevättä ilmassa. Aurinko paistoi, linnut lauloivat ja niitä joutseniakin tuli nähtyä pariin otteeseen. Yksi yksinäinen oli matkalla etelään päin ja seuraavana päivänä neljän joukkio piti mahtavaa meteliä pohjoisen suuntaan lentäessään. Mietin, että noinkohan kannattaa vielä sinne suunnistaa. Ja kukkapenkissä on jo herätty; valitettavasti, sillä pakkastakin on tiedossa. Mutta saa tosiaan nähdä, yllättääkö vappulumet ja juhannuspakkanen. Nekin on toki nähty:) Kivaa viikonlopun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Missä ohje terä lila,- valkea-kuvioon? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näihin ei minulla ollutkaan mitään varsinaista ohjetta. Sukkien varsi on tehty Novitan valkoisten pitsisukkien ohjeella. Linkki ohjeeseen on tekstissä. Loppu sukka on tehty ihan vaan vuorottelemalla valkoista ja lilaa raitaa aina kolmen kerroksen verran. Keskimmäinen raitakerros tehdään vuorottelemalla värejä.

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️