maanantai 3. helmikuuta 2020

Villapaita pohjoisen pakkasiin




Voi tätä onnen tunnetta juuri nyt! 
Neuloja on tällä hetkellä hyvin väsynyt mutta äärimmäisen onnellisessa olotilassa. Leijun ihan omassa pienessä henkilökohtaisessa onnenkuplassani. Siinä kuplassa on juuri nyt kaikki kohdallaan. Siinä kuplassa minä pystyn mihin vaan ja osaan mitä vaan.

Monien tuskallisten hetkien jälkeen sain vihdoin valmiiksi mieheni villapaidan. Sen mikä on työn alla ollut jo pidempään. Valmiiksi se tuli juurikin sopivasti ajallaan ja armas puolisoni sai pohjoisen pakkasiin uuden lämpimän villapaidan mukaan. Auton nokka käännettiin kohti pohjoista sunnuntaina illalla työpäivän jälkeen, ja paidan viimeiset päättelyt tein lauantai-iltana. Pari viimeistä päivää puikot suihkivat kyllä aivan sauhuten. Päätin, että paidan saan valmiiksi ennenkuin lähdetään, ja se piti.


 Tämä oli toinen villapaita minkä olen ikinä milloinkaan tehnyt. Siitä ensimmäisestä virityksestä ei paljon kannata meteliä pitää. Se oli monta vuotta  sitten ja siitä tuli liian lyhyt ja liian leveä, eikä se paita ole enää keskuudessamme. Mutta tästä tekeleestä voin puhua kyllä enemmänkin! Aivan häpeilemättä tunnen tästä suurta tyytyväisyyttä. Onhan se mahtavaa, kun osaa ja pystyy tekemään tärkeälle ihmiselle ihan omin pikku kätösin lämmittävän villapaidan. 
En tiennyt, että pystyn. Mutta nyt tiedän. 
Ja mielestäni lopputuloskin on vielä aika onnistunut. Mainittakoon vielä, että kyllä saajakin oli mielissään.


Pohjana tähän työhön oli Kotivinkin vuonna 2016 julkaisema kalastajaneuleen ohje. Mikä lie mielenhäiriö sitten iski mutta halusin hieman muokata tuota ohjetta. Lopputuloksena oli monta tuskaista hetkeä. Ja koska ohjetta halusin muokata vähän joka suuntaan, ei siitä lopuksi ollut muuta apua kuin että sain ns. raamit työlleni. Tietenkin olisi ehkä ensikertalaisena vain kiltisti kannattanut tehdä ihan tasan niinkuin ohjeessa sanottiin. Ja koska sitä kokemusta ei ole kovin paljon aiheesta kertynyt, niin kyllähän mittoja, silmukkamääriä, lisäyksiä ja kavennuksia sai aikalailla pohtia.


 Lankana tässä käytin, yllättäen ihan ohjeen mukaan, TeeTee Tundra -lankaa. Värinä oli tumma harmaa, jota olikin sitten aika vaikea saada ikuistettua kuviin juuri oikean värisenä. Ehkä tuossa ihan viimeisessä kuvassa ollaan aika lähellä totuutta. Tundra on ihanan pehmeää lankaa (70% alpakkaa 30% polyamidia) Iholla se on miellyttävän tuntuista eikä kutita. Tästä voisin itsellenikin tehdä jotain.


 Vaan loppu hyvin kaikki hyvin. Seuraavan paidan kyllä taidan tehdä nöyränä tyttönä tasan ohjeen mukaisesti. Ja nauttia vain tekemisestä ilman epävarmuutta lopputuloksesta.


Nyt vaikenen ja jään nauttimaan lomasta. Aurinkoista keliä luvattu tälle viikolle. Aivan mahtavaa!
Täällä pohjoisessa on todellakin hanget korkeat nietokset. Josko huomenna hiihtämään?!

Suloista viikkoa kaikille
ja
erityisesti sinulle!
💗
Mari

4 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! Upea saavutus tuollainen paita; istuu upeasti, näyttää kaikin puolin hyvältä ja siististi tehdyltä. Ja on vielä erittäin hyvän värinenkin. Ja mikä tärkeintä, on hyvä pitää päällä, kun ei kutita. Taitava sinä, syystäkin olet ylpeä itsestä - aivan ansaitusti. Ihania talvisia päiviä sinulle sinne pohjoiseen täältä etelän lumettomuudesta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoista Satu❣️ Hiihtolenkille tehdään tässä lähtöä.😊 Aurinko paistaa ja puhtaan valkoinen hanki hohtaa auringossa. Kyllä täällä viihtyy.

      Poista
  2. Hei!
    Paita näyttää hyvältä! 👍 Olisiko tuon paidan ohjetta mahdollista saada? En löydä netistä.
    Yt. Reetta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä käytin pohjana Kalastajaneule ohjetta joka löytyy https://www.meillakotona.fi/artikkelit/kaikille-sopiva-kalastajaneule
      Jonkun verran muokkasin ohjetta projektin edetessä. Ja neuloin ohjeesta poiketen ihan tavallisesti 4 silmukkaa oikein ja 2 nurin.

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️