keskiviikko 29. tammikuuta 2020

Voimaa taiteesta

Neulojan käsityöt ovat talviunilla. Tai oikeammin, ei ne työt vaan se tekijä. Talviuni tai talvihorros, joku hyvin jähmeä olotila kuitenkin. Eikähän ne keskeneräiset työtkään ihan itsekseen sitten etene jos tekijä puuttuu tai neuloja ei neulo. Keskeneräisiä töitä on. Ja blogikin on jäänyt oman onnensa nojaan. Nyt ei ole ollut voimia. Väsyttää. Uuteen lääkkeeseen tottuminen on ollut elimistölle taas pienen haasteen paikka. Mutta tästäkin päästään yli. Huomenna varmasti on jo taas vähän helpompaa. Ihan niinkuin tänäänkin on helpompaa kuin eilen.

Ja mitäs silloin tehdään, kun omat työt eivät luista? Silloin mennään mahdollisuuksien mukaan ihastelemaan muiden töitä ja muiden mahtavaa osaamista! Niin nytkin. 
Käännettiin siipan kanssa nokat kohti Kangasala-taloa ja Kimmo Pyykkö -taidemuseota ja siellä 25.1. avattua kuvataiteilija Jussi TwoSevenin upeaa näyttelyä All is One


Ensimmäisen kerran tutustuin Jussi TwoSevenin töihin Taidekeskus Salmelassa kesällä 2017. Nyt pääsin ihastelemaan hänen töitään vähän isommassa mittakaavassa, kirjaimellisesti. Kimmo Pyykkö -museossa on nimittäin esillä Jussi TwoSevenin kankaalle maalamia töitä ja lisäksi suoraan seinään maalamia teoksia.



Taiteilijan taiteelliset juuret ovat katutaiteessa ja graffitissa. Ja se on se mikä ainakin minua näissä töissä viehättää. Töissä on tietty katutaiteen rouheus mutta silti ne ovat hyvinkin tarkkoja teoksia. Mukaansa tempaavaa taidetta. Kannattaa käydä tutustumassa.


Ainoa työ mikä itselläni tällä hetkellä edistyy edes pienen pienin askelin on tuo mieheni villapaita, mistä aiemminkin olen kirjoitellut. Pahimmat karikot lienee sen osalta nyt selätetty ja matka jatkuu hitaasti mutta vääjäämättä kohti pääntietä. Se kun on alhaalta aloitettu, hihat jo lisätty ja raglankavennusten salat selvitetty. Ehkä jonakin päivänä valmis. 


Iloista viikkoa kaikille!
💙
Mari

1 kommentti:

  1. Juuri viime viikolla oli työkaverin kanssa puhetta kulttuurin parissa vietettävästä vapaa-ajasta. Hän käy useasti näyttelyissä, teattereissa, oopperassa jne. Minä sen sijaan en edes muista, milloin olen viimeksi käynyt elokuvissa, museoista tai näyttelyistä puhumattakaan, vaikka kovasti niistä tykkäisin. Saisinkohan jossain vaiheessa aikaiseksi.
    Toivottavasti olosi on jo helpottanut.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️