perjantai 28. helmikuuta 2020

Siisti värinvaihtokohta raitaneuleessa


Minä kun olen näissä neulehommissa sellainen itseoppinut myöhäisherännäinen, niin kaikkia neulomiseen liittyviä hienouksia en vielä todellakaan hallitse. Aina huomaan löytyvän jotakin uutta ja opettelemisen arvoista. Ja aina huomaan tekeväni myös sellaisia pieniä ja sinänsä mitättömiä mutta valmiissa töissä ikävästi silmäänpistäviä "virheitä". 
Osa näistä virheistä ja epäkohdista syntyvät juuri siitä, etten hallitse kaikkia neuletöihin ja niiden tekemiseen liittyviä tekniikoita. Yksi kerrallaan niitä tässä opettelen ja otan haltuun. Toisaalta se välillä vähän turhauttaa kun ei osaa kaikkea. Mutta sitten taas toisaalta on ihan mahtavaa, että en osaa kaikkea, että voin koko ajan löytää uusia tekniikoita ja tapoja tehdä asioita ja aina on mahdollisuus oppia uutta!

Yksi tämmöisistä pienistä suurista asioista minkä kanssa usein tuskailen on värinvaihto raitaneuleessa. Yleensähän se minulla menee niin, että kun neulon esimerkiksi raidallista sukanvartta, niin aina väriä vaihtaessani vaihdoskohtaan syntyy kovin ikävän näköinen porrastus. Koitin saada teille otettua asiaa selventävää kuvaa tuohon alapuolelle.



Hieman tuota porrastusta saa viimeisteltäessä oiottua mutta eihän siitä nyt silti 
 ihan täydellistä tule.

Loppujen lopuksi tuskastuin tuohon värinvaihto porrastukseen sen verran paljon, että oli pakko koota itselleni henkilökohtainen verkkokurssi aiheesta 
Värinvaihto raitaneuleessa.

Ja tässä kurssin lopputulos:

Neulo uudella värillä 1 krs normaalisti.
Nosta seuraavalla kerroksella vasemmalle puikolle ensimmäisen silmukan alapuolinen vanhalla värillä neulottu silmukka ja neulo molemmat silmukat yhtä aikaa uudella värillä. 
Jatka normaalisti uudella värillä.


Ja tässä kuvaa tällä opastuksella tehdyistä värinvaihdoista. 


Tiedä sitten teinkö tätäkään ihan oikein, sillä hieman vaihdoskohdassa sai lankoja kiristellä ja löysätä, että vaihtokohdan sain kokonaan piiloon. Mutta edellisiin porrastuksiin verrattuna tämä tekniikka ja sen lopputulos on aivan täydellinen! 

Mielelläni kuulisin jos sinulla on jokin pettämätön konsti saada raitaneuleen värinvaihtokohdasta siisti ja huomaamaton.


Mukavaa ja rentoa viikonloppua haluan toivotella teille kaikille!
💜
Mari

2 kommenttia:

  1. Noin minäkin värinvaihtokohdan teen! Kivat, pirteät sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kävit jättämässä kommentin.🙂 Kyllä tuolla tavalla saa ihan nätisti vaihdettua väriä. Ei turhia porrastuksia.😂 Vallitsevasta tilanteesta huolimatta oikein ihanaa kevättä sinulle!

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️