torstai 19. tammikuuta 2023

Sydämiä, sydämiä

 

 Hups! Blogin joulutauko venyi ihan huomaamatta aavistuksen pidemmäksi, kuin mitä sitä suunnittelin. Päivät ja viikot vain hujahtelee niin käsittämättömällä vauhdilla, että ei voi kuin ihmetellä. Ei ehdi kissaa sanoa kun on jo viikko hujahtanut! No, on tässä toki ollut puuhaakin. Kaikenlaista. Joulunaika meni rauhallisissa tunnelmissa läheisten kanssa. Nautittiin hyvästä ruuasta ja kivasta olosta. Vanha vuosi meni ja uusi otettiin taas ilolla ja uteliaisuudella vastaan. Ja toistaiseksi se ei ole vielä tuonut tullessaan muuta kuin pelkkää hyvää.😊

 


Käsitöitäkin olen täällä kaiken taustalla koko ajan tehnyt. Meneillään on isompaa ja pienempää projektia. Jotain on ehtinyt valmiiksikin asti mutta näyttää noita keskeneräisiäkin taas kertyvän pieneksi kasaksi asti. Kaikkea kun olisi taas kiva kokeilla ja tehdä mutta työvauhti ei ole oikein synkronoitu hyvin suunnittelun ja haaveilun kanssa. Mutta enpä ota paineita. Valmistuvat kun valmistuvat tai sitten eivät. Ei voi tietää.


Pienesti haluan vielä viedä teidät joulua edeltävään aikaan. 

Innostuin siinä joulun alla askartelemaan lautasliinarenkaita joulupöytään. Ajatus tähän lähti, kun piipahdin tyttären kanssa joulukuussa Pentikin myymälässä ja heillä oli siellä myynnissä kivan näköisiä lautasliinarenkaita. Oli puuhelmiä ja puusydämiä. Ja sitten siihen tyttären kanssa tuumailua, että kyllähän tuommoiset voisi itsekin tehdä. Ja sanoista tekoihin.

 


Itse päädyin tekemään puisten sydämien sijaan nuo sydämet taikataikinasta. Pidemmän aikaa pitänyt sitäkin kokeilla, joten nyt oli oikea hetki siihenkin. Helppoahan se oli. Tosin, niinkuin tuosta kuvastakin varmaan näkee, niin ensimmäinen yritys meni vähän mönkään, koska taikina oli liian löysää ja tahmeaa. Kaavin sen takaisin kulhoon ja lisäsin ohjeen ohi jauhoja reilusti lisää ja johan alkoi homma soljua. 

Tein taikinan seuraavan ohjeen mukaan: 

                                            3 dl jauhoja                                           

1,5 dl suolaa

 1,5 dl vettä

                            1 rkl ruokaöljyä                            

Suola sekoitetaan jauhoihin. Kylmä vesi lisätään pienissä erissä joukkoon. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa noin 5 min, kunnes se on kiinteä massa. Anna seistä n. 30 min ennen leipomista.

 

"Leipomukset" kuivataan uunissa 125 asteessa noin tunnin verran. Isot työt vievät vähän kauemmin. Uunista tulleet työt saavat jäähtyä pellillä kaikessa rauhassa, minkä jälkeen ne voi halutessaan koristella.

 


Loppusilauksena kiinnitin sydämiin paperinarulla (koska sitä sattui olemaan) helmiä ja solmin helmet renkaaksi sydämen yläpuolelle. Näistä tuli aika kivoja. Ei ehkä niin upeita kuin ne Pentikin sydänrenkaat mutta onpahan omin käsin tehty. Ja näiden tekeminen oli tosi kivaa.

 


Lopuksi haluan vielä vinkata teille ihanasta kahvilasta, jonka bongasin Lappeenrannan reissullani. 


 

 

Kahvilan nimi on Luovuus. 💗

Se on aivan täydellisen ihana kahvila Lappeenrannan keskustassa, Valtakadulla. Se sijaitsee yli satavuotiaan jugendtyylisen talon kivijalassa. Kahvilassa on tarjolla mitä ihanampia herkkuja! Oli todella valinnan vaikeus. Päädyin tilaamaan kahvin kaveriksi vohvelin savulohitäytteellä. Suosittelen! 

Kahvilan kanssa samassa tilassa toimii myös pieni sisustusmyymälä. Kannattaa poiketa, jos liikutte kulmilla.💕

 

Mukavaa eloa ja oloa teille kaikille!

💙

Mari

2 kommenttia:

  1. Tulipa tosi kivoja! Tuolla ideallahan saisi periaatteessa tehtyä myös vaikkapa uniikkeja ja yksilöityjä "pakettikortteja" joululahjoihin. :) Täytyy laittaa taikataikina-askartelut ehkä kokeiluun... Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Tästä taikinasta saa kyllä tehtyä vaikka ja mitä! Kokeile ihmeessä! Suosittelen🙂 Se on hauskaa ja helppoa. Ja taikataikinahan soveltuu oikeinkin mainiosti myös pienten lasten kanssa askarteluun.👍

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️