tiistai 13. huhtikuuta 2021

Omin käsin virkattua: Kielo -pitsiliina

 

  

Taisin jäädä jollain lailla koukkuun tähän koukutteluun. Taas. 

Noiden pienten liinojen virkkaaminen herätteli uteliaisuutta isompien projektien suuntaan. Tekemisen intoa ja uteliaisuutta hillitsee ainoastaan se, että virkkausohjeet ja ne kaaviokuvat ovat suhteellisen hurjan näköisiä ilmestyksiä. Että osaako ja pystyykö niitä seuraamaan ja lukemaan vieläpä niin, että saa niiden perusteella aikaiseksi jotakin joka edes etäisesti muistuttaa sitä alkuperäistä mallia. Siis sitä mitä suunnittelija on suunnitellut.

 

Ajattelin sitten olla kuitenkin rohkea, ja tarttua niin sanotusti sitä härkää sarvista, ja kokeilla saanko aikaiseksi oikean pitsiliinan.
Niinhän se tässäkin hommassa sitten kävi, että juuri sen ohjeen seuraaminen osoittautui jokseenkin pahimmaksi ja hankalammaksi osioksi tässä jutussa. Ei kuitenkaan ylivoimaiseksi esteeksi, mikä oli aika virkistävää, mutta hidasteeksi kylläkin. Työ eteni sujuvalla virkkaa pari kerrosta ja pura sen jälkeen kaikki edellä virkkaamasi -rytmillä. 

 

Ohje tähän työhön on jälleen kerran Lankavan arkistoista. Kielo -pitsiliina. Ihanan kesäinen nimi. Eikö?

Edellisten virkkaamieni pikkuliinojen halkaisija oli kymmenen sentin molemmin puolin, tällä liinalla kokoa onkin sitten 38 cm. Ja aikaa koko tämän komeuden tekemiseen meni päiväpeiton verran.😂 Jos sen peiton virkkaa joku muu kuin minä...
 

Nyt olis jo kova hinku päästä mökille. Näitä tämmöisiä virkkuuhommia olis niin kiva tehtailla 😂 siellä takkatulen ääressä tai laiturilla auringonpaisteessa. 

Vaan vielä ei anna jäätilanne myöden tälle toiveelle. Ajeltiin eilen tyttären kanssa varmuuden vuoksi paikan päälle tarkistamaan tilanne mutta ei se sen paremmaksi muuttunut. Vielä täytyy maltilla odotella.

Josko sitten jo vapuksi pääsisi saareen saunan lämmitykseen.

 

 

Sinivuokkoja ja leskenlehtiä jo bongattu lenkkipolun varrelta. Ja anoppi laittoi kuvaa, jossa krookukset jo pihassa kukkivat. On tämä ihanaa aikaa! Ihan parasta.😍

 

Aurinkoisia päiviä ihan kaikille!

🌞

Mari

 

2 kommenttia:

  1. Kyllä on kaunis ja kesäinen liina <3 Tuollaisen virkkaamiseen koukuttuu taatusti.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan liinan olet virkannut 🤍 Lopputulos palkitsee ja todeta täytyy, että olet sitkeä 👍
    Ihanaa kevättä sinulle !

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️