torstai 22. huhtikuuta 2021

Kesäkassi valmiina!

 


 Tässä kevään korvilla olen huomannut omassa laukku- ja kassivalikoimassani (joka ei ole siis suuren suuri😂) hyvin vakavaluontoisen puutteen. Sieltä on uupunut nyt jo useamman vuoden ajan sellainen rento, hauska, ehkä jopa hieman sellainen söpösen kiva kesäkassi. Semmoinen mihin on kiva pakata vaikka pieni viltti ja kirja mukaan ja painella puistoon tai rantaan istumaan viltille tai rantakallioille nauttimaan kesästä.


 Ajatus kesäkassista oli paukuttanut takaraivossa jo hyvän aikaa, kun kaupoilla käydessäni aivan sattumalta bongasin hyllystä Novitan Cotton Rescue -lankaa ihan ylisöpöissä väreissä. Vaaleanpunaista nappasin pari kerää mukaani ja siinä vaiheessa ei ollut kyllä vielä mitään käsitystä mitä siitä syntyy. Mutta aina on hyvä näissä lankahommissa vähän ennakoida. Eikö?

 Ja no, kesäkassihan niistä langoista syntyi! Langan vyötteessä oli ohje virkattuun kassiin ja sehän sopi. Ja nyt mulla on se kesäinen söpöstelykassi kesään.


 Cotton Rescue lanka on 100% kierrätyspuuvillaa. Tähän kassiin riitti kaksi sadangramman kerää. 

Tämä lanka on melko kovan tuntuista mutta näin kassimateriaalina se ei haittaa. Mutta en ehkä lähtisi tästä tekemään neulepuseroa, vaikka langasta näin sanotaankin, että sopii mm. neulepuseroihin. Vaan tässä työssä toimi hyvin. Itselleni tässä langassa tuotti hieman hankaluuksia tämän langan löyhäkierteisyys. ...onkohan se oikea termi? Virkkuukoukku tuppasi poimimaan aina vain osan langan kierteistä. Jälkihän ei kyllä sillä tavalla muodostu kovin kauniiksi. Joten välillä hommaa hidasti, jälleen kerran, jatkuva pakittaminen. Vaikka kuinka koitin olla huolellinen ja oikeinkin tarkka, niin kohta huomasin, että taas on koukku poiminut vain kolmasosan säikeistä.

 


Mutta lopputulos on taas mielestäni kaiken vaivan arvoinen. 

Ehkä kassi voisi olla kooltaan himpun isompikin, se on ainoa mitä mietin. Vaan sehän on sitten oikeinkin hyvä syy aloittaa uusi kassiprojekti.

  

Säätiedotus lupailee tällä hetkellä tänne Etelä-Suomeenkin viileää keliä, sadetta ja jopa lunta. Mutta kyllä se kesäkin sieltä tulee, ja silloin on hyvä, kun kesätamineet on jo hollilla.

 

Mukavaa huhtikuun viimeistä viikonloppua teille kaikille!

🌞

Mari

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva kesäkassi. Kaunis sävy ja pinta on kivan eläväinen ja tasainen samaan aikaan. Löyhäkierteisyys (se on mun mielestä just oikea termi) on kyllä virkkausjutuissa ikävä ominaisuus.
    Tommosia kesäkasseja on kyllä kiva virkkailla ja semmosen kanssa on mukava lähtee kirjaa lukemaan jonnekin mukavaan paikkaan.
    Toivottavasti tää takatalvi ei oo kovin raju ja menee nopeesti ohi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❤️ Toi Novitan lanka on kyllä tosi kaunis mutta myös haastava. Kesäkassi odottaa edelleen kesäkelejä. Vaan voi olla, että lämpimät kesäkelit antaa odottaa itseään vielä hyvän aikaa. Piti kaivaa toppatakkikin uudelleen esiin, kun aamuisin on tosi kylmää töihin lähtiessä. Ei hyvä.☺️

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️