tiistai 1. kesäkuuta 2021

Kesän hempeät villasukat


Kesälläkin tarvitsee villasukkia. 

Ainakin omat viluiset jalkani tarvitsevat villasukkien lämpöä. Mökillä ollessa villasukat ovat tietenkin ihan erityisen tarpeelliset, silloin tällöin kotosallakin. Varsinkin pitkän työpäivän jälkeen väsyneet jalat kaipaavat villasukkia elpyäkseen päivän rasituksista. Oli helle tai ei.

Maaliskuun jälkeen en ole sukkia tikutellut. Silloin valmistui pikkusukat jämälangoista. Nyt, pienen tauon jälkeen, palasivat villasukat puikoille. Innostuin, kun löysin pitkään kadoksissa olleen sukkakirjan. Vuoden takaisen muuton jäljiltä tuntuu olevan vieläkin tavaraa "hukassa". Mutta onneksi Kauneimmat villasukat -kirja löytyi.

Ojanperän Kauneimmat villasukat -kirjasta löytyi näiden Helmi-Orvokki sukkien malli. Ihana, söpönen, vähän jopa tuommoinen romanttinen sukkamalli. Lankalaatikossa sattui olemaan kerät valkoista seiskaveikkaa ja ihanan hempeän roosaa Kuura -lankaa. Kuura on hennosti metallinhohtoinen lanka. Kuvissa ei ihan pääse oikeuksiinsa langan "hohde". Näistä langoista syntyi minun versioni    Helmi-Orvokeista.

Varresta tein hieman alkuperäistä pidemmän, muutoin noudattelin taas aika orjallisesti valmiiksi mietittyä ohjetta. Ojanperän ohjeet ovat niin ihanan ymmärrettäviä. Ei tarvitse miettiä ja pähkäillä, että mitähän missäkin kohtaa on ollut ajatus mallin suunnittelijalla. Arvostan kovasti ohjeiden selkeyttä. Vaikka pitsikuviot ovat näyttäviä ja monimutkaisen näköisiä, niin kirjoitettu ohje ja kaavio ovat helppoja ymmärtää.

 
💕

Kalenterin sivu käännähti ihan huomaamatta kesäkuun puolelle. 

On taas Suvivirren ja koululaisten kesäloman aika. Itselläni loma häämöttää vasta kaukana elokuun puolella. Toivottavasti saadaan ihana, lämmin ja leppoisa kesä. 

Ja sydämelliset onnittelut kaikille koulunsa päättäville, ammattiin valmistuville ja ylioppilaille! 

💕

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️