maanantai 5. heinäkuuta 2021

Nimettömät mökkisukat

 

 


 Ihanaa heinäkuista maanantaita täältä neulojan hermolepokeskuksesta, saaresta! 

Kesäkuu hujahti ohi kiihtyvällä vauhdilla, maustettuna ihanilla, mieleenpainuvilla hetkillä. Saimme olla mukana juhlassa erään tärkeän nuoren rippipäivänä ja juhannuksen vietimme täällä saaressa mukavalla pienellä porukalla. Muutoin kesäkuu vierähti ihan vaan töitä tehden ja lämpimistä kesäpäivistä nauttien. 

Kesälomaan on vielä jonkin verran matkaa, sitä jo ehkä vähän odottaa. Mutta sitten mukaan mahtuu myös näitä vapaapäiviä, ja silloin voi vaikka kuvitella olevansa jo lomalla ja käydä köllöttelemässä mökin laiturilla auringon hellittävänä. Ihan parasta.


Käsitöitäkin on tullut tässä välillä tehtyä, tosin vaan sillälailla pienesti. Jotenkin ne nyt edistyvät kovin hitaasti kaikki aloittamani projektit. Vaan mihinkäs tässä kiire. Nautiskelen hitaasta tekemisestä, uuden opettelemisesta ja kokeiluista.

 


Villasukka projektin otin työn alle, kun havahduin siihen, etten oikein omista enää siistejä, ehjiä sukkia. Vanhoja villasukkiani olen jo moneen kertaan parsinut ja paikkaillut. 

Ajattelin ensin, että haluaisin ihan sellaiset tavallistakin tavallisemmat harmaat perussukat, semmoiset mukavat mökkisukat. Vaan niinhän siinä sitten kävi, että en malttanut jättää ihan perustasolle tätä hommaa. Kuvioita niihin tuli. Harmaa säilyi kuitenkin sukkien pohjavärinä.


Joskus jossain olen törmännyt kuvaan sukista joissa oli jotakin samantapaista kuviointia kuin mitä näihin omien sukkieni varsiin tein. Idea jäi sitten kummittelemaan mieleen ja näihin sen toteutin. En nyt sitten kyllä yhtään enää muista, että mikä ohje ja malli se oli ja missä. Oman hataran muistini varassa olin, kun kuviot näihin sukkiin tikuttelin. Eli, periaatteessa oma malli mutta ei sitten ihan, koska jossain tiedän olevan saman tapaiset.

 


Ja langat. Osittain seiskaveikkaa ja muistaakseni tuo harmaa lanka oli Novitan Isoveli. 



Nyt taidan siirtyä hetkeksi taas takaisin aurinkoon, kastella kukat ja nyppiä kuivuneet kukat pois. Pärjäilevät sitten taas loppuviikon täällä omissa oloissaan.


Suloisia aurinkoisia päiviä ihan jokaiselle!

💛

Mari

1 kommentti:

  1. Kauniit mökkisukat oletkin saanut aikaiseksi 🤍 Ihana kuvio ja sopivan lempeä väritys 🤍 Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle 🤍

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️