maanantai 26. heinäkuuta 2021

Frilla sukat

 


  Olen pidemmän aikaa ihastuneena seuraillut, kun käsityöntaitajat neulovat ihania villasukkia ja lapasia ja vaikka mitä suloisuuksia sellaisista hauskoista, valmiiksi kirjaviksi värjätyistä langoista. Lopputulokset ovat niin hienoja! 

Itse olen aina vähän karsastanut moisia kirjavia lankoja, niin paljon kuin niistä tehdyistä sukista ja lapasista tykkäänkin. Kaupoissa näitä lankoja kyllä näpelöin ja hiplaan mutta ostoskoriin niitä ei ole päätynyt. 



Joskus vuosia sitten hetkellisesti hairahduin ja ostin moniväriset langat. Ajattelin silloin, että näistähän saan sitten todella helposti tehtyä kirjavaiset sukat! Silloin, vuosia sitten, en vielä todellakaan olisi ryhtynyt kirjoneuleen tikutteluun, koska ihan liian vaikeaa.

Mutta mutta! Ei se sitten ihan helppoa muistaakseni ollut sillä kirjavallakaan langalla niitä värikkäitä sukkia tikutella. Ärsytti ihan suunnattomasti, kun en saanut värejä asettumaan molempiin sukkiin samalla tavalla. Yritin ja purkasin, yritin uudelleen ja purkasin uudelleen. Aloitin jälleen alusta ja yrittämällä yritin saada värejä kulkemaan molemmissa sukissa samalla lailla. Siinä en sitten kuitenkaan onnistunut. Ja voi että se häiritsi silmää se epäsymmetria niissä sukkasissa. Sen jälkeen on kirjavat langat jääneet kaupan laareihin, vaikka ne aika söpöjä ovatkin.

 

Nythän sitten, kovasta vastustelusta huolimatta, jostain oli kotiin kulkeutunut tuommoista kirjavaa lankaa, jotka ajattelin sitten käyttää pois, kun nyt muutenkin on tällä neulojalla ollut pinnalla kaikenlaisten jämälankojen poiskuluttaminen. 

Muistankohan oikein, että tämä kelta-oranssisävyinen lanka oli Svarta Fåret Frost -lankaa. Kiva monivärinen lanka mutta toteutus ei sitten tälläkään kertaa mennyt ihan niinkuin olisin halunnut. 

Voitte uskoa, että purkamista riitti tämänkin sukkaparin kohdalla. Mutta siltikään en saanut värejä kulkemaan molemmissa sukissa samalla tavalla. Joten luovutin. 

Mikä näissä monivärisissä langoissa mahtaa olla se taika millä värit saa sukkapariin samoin? Osaako kukaan vinkata tietämättömälle? Mielelläänhän näistä monivärisistä langoista kaikenlaista tikuttelisi mutta kun pistää harmittamaan, kun ei saa kohdistettua oikein. Vai onko näissä edes tarkoitus saada sukkaparista ihan samanmoisia? Mikä homma? En ymmärrä. 

Siirryn vähin äänin takaisin yksivärisiin lankoihin.

 


 Ihania heinäkuun viimeisiä päiviä!

💛

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️