perjantai 11. maaliskuuta 2022

Kevättalven lapaset

 


 

Eikös vielä voikin neuloa lapasia vaikka kalenterin sivu on kääntynyt jo maaliskuun aukeamalle? Kyllä varmasti voi. Tukevasti olen sitä mieltä, että aina on hyvä aika lapasille ja sukille. Ja sitä paitsi, kun maailma velloo surussa, huolessa, hädässä ja pelossa, on hyvä kun on jotain tuttua ja turvallista mitä käsissään pyörittelee ja joka vie ajatukset hetkeksi pois ikävien uutisten ja ajatusten tulvasta. Välillä on hyvä ja ihan oikein paeta hetkeksi todellisuutta omaan pehmoiseen neulemaailmaan. Siellä on mukavaa, turvallista, pehmeää ja lämpöistä. Ja siellä ei mikään pelota.

 


 Nämä lapaset tippuivat puikoilta jo jonkin aikaa sitten. Mutta eipä huolta, lisää uusia lapasen poikasia on jo puikoilla tulossa.

Edellisessä postauksessa kerroin tekemistäni raitasukista. Siitä hommasta jäi lankoja aika reilusti yli, ja halusin niistä vielä tehdä jotain muutakin kivaa. No, lapaset oli aika selvä vaihtoehto. Pinterestistä olen joskus tallentanut näiden lapasten ohjeen itselleni talteen. Tämä on alkujaan Dropsin ohje, Christmas Magic Hands. Värimaailman vaihdoin vähemmän jouluiseksi ja muutenkin hieman jouduin ohjetta muokkaamaan paremmin seiskaveikalle ja omalle käsialalleni sopivammaksi. 

 


 Kuten olen joskus aikaisemminkin (monta kertaa) tuskaillut, niin kirjoneuleen tekeminen on minulle edelleen haaste. Ei juurikaan mahdollisuus. Yritän aina säännöllisin väliajoin ottaa siitä niskalenkkiä mutta hankalaa se on. Aika hyvin olen oppinut jo pitämään langat niin, että en ihan aina ole aivan umpisolmussa ja sekaisin niiden kanssa. Ja neuleen nurjapuolikin alkaa näyttää jo ihan nätiltä ja siistiltä. Hyvä minä!

Mutta langankireys ja käsialan muuttuminen kirjoneuletta neuloessa on edelleen mysteeri. Milloin neulon ihan liian löysää ja toisinaan taas aivan liian kireää. Se on jännä miten käsiala on heti epävakaampaa, kun on kaksi lankaa mukana. Yhden kanssa ei mitään ongelmaa, vaan ootappas, kun edes ehdotetaan toista lankaa, niin metsään menee. 

Ja kyllä, eivät nämäkään lapaset ihan kerrasta menneet maaliin. Vaati hyvin paljon purkamista ja uudelleen neulontaa. Mutta valmiiksi sain ja kivalta näyttää.

 


 

Viettäkää kaikki mukava viikonloppu ja nautitaan kevättalven ihanista päivistä!

💙💛

Mari 

2 kommenttia:

  1. Nämäpä vasta ovat kauniit lapaset! Minusta lapasia ja sukkia voi neuloa koska vain. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❤️ Näistä tuli kyllä kivat. Sukkia minäkin tikuttelen kesähelteelläkin🙂 niitähän tarvii aina. Mukavia keväisiä päiviä sinulle!☀️

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️