perjantai 6. marraskuuta 2020

Origamipallo

 


 Yllätin sitten itseni ja ryhdyin tällä viikolla paperiaskarteluhommiin lankajuttujen sijaan. Tiedä sitten olisiko kannattanut mutta kun jouluttajan kaino pyyntö kantautui äidin korviin, niin pitihän sitä kokeilla, että osaanko ja pystynkö tuon toiveen toteuttaa.

Olette varmaan huomanneet, että tänä vuonna joulukoristeiden joukossa on sellaisia ihania jouluisia paperisia palloja. No, koskaanhan en ole semmoisia palloja tehnyt enkä myöskään ollut yhtään hajulla siitä, että mitenkä niitä taiotaan. Vaan onneksi on ystävämme googletin ja pikkuveljensä Pinterest. Neuloja niiden syövereihin hetkeksi (=tunneiksi) ja (tadaaa!) ongelma ratkaistu. Ehkä.

 


Mutta eihän se sitten ihan helppo homma taas ollutkaan. Ei mennyt niinkuin siellä Strömsöössä. Ei lähellekään. 

Laitan teille tähän tarinoinnin oheen kuvia matkan varrelta. Niiden perusteella ei varmasti palloa aikaiseksi saa mutta vähän ehkä pääsee hajulle mitä tehdään.

 


  Ensinnäkin, aloitin tämän operaation ehkä hankalimmasta mahdollisesta. Ohjeita oli kyllä ihan sellaisiin simppeleihin paperipalloihin jotka kootaan liimaamalla yhteen kartongista leikattuja ympyröitä. Ja sitten oli ohje, jossa paperipallo toteutetaan taittelemalla, siis semmoinen origamipallo.

 

En lähtenyt sitten liikkeelle siitä helpoimmasta vaan tietenkin ajattelin pystyväni mennen tullen toteuttamaan sen origamipallon.

 


Kyllä en muista koska viimeksi olisin johonkin askartelujuttuun käyttänyt näin tuhottomasti tunteja. Mutta kun välillä tuntuu, että on kaksi vasenta kättä, niin ehkä jo harjoitusversion olisi pitänyt kertoa tekijälleen jotain. Vaikka että ei kannata enempää. Miten hankalaa on hahmottaa paperin taittelu!? Ilmeisesti todella hankalaa, sillä jossain vaiheessa perheen insinöörikin oli mukana miettimässä taittelun saloja, vaan ei hänenkään hahmotuskykynsä eikä kyllä kärsivällisyytensäkään riittänyt tähän projektiin. Lähti katsomaan telkkaria ja jätti neulojan ihan itsekseen miettimään miten suorakaiteen muotoisesta paperista taitellaan pallo. (muutoin kuin ryttäämällä se kämmenen sisällä tiiviiksi)

 


 

Mutta annas olla! Kyllä neulojalla sittenkin on kärsivällisyyttä ja varsinkin sitkeyttä sen verran jättimäisesti, että pallohan siitä monen tunnin uurastuksen jälkeen syntyi. Juhuu! 

Sitä en kyllä tiedä syntyykö tälle pallerolle milloinkaan kavereita vai jääkö ainokaiseksi. Oli kyllä niin tuskainen projekti. Tosin nythän olisi jo sitä kokemusta...

 

Palloillaan taas. Joskus.

Nyt takaisin neuleiden pariin.
 

Ihanaa viikonloppua ja isänpäivää!

💙

Mari


8 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä tosi hankalalta 🏵️ ehkä kaikki käsityö kuitenkin lisää hahmotuskykyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankala se olikin. Ja nimenomaan hankala hahmottaa, että miten taittelu lähtee. Vaan kaunis se on nyt valmiina, vaikka ei ihan täydellinen olekaan mutta omin käsin tehty.♥️

      Poista
    2. Siitähän tulikin siten aika lailla näköinen. Hankalalta näyttää, vaan käsityöläiseltä onnistuu.

      Poista
    3. Siitä tuli kyllä yllättävän kivan näköinen.👍😉

      Poista
  2. Tätä instan puolella ihmettelin ja ihailin. Työläältä näyttää mutta lopputulos kyllä palkitsee, sillä tosi upea siitä tuli🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❤️ Näitä on nyt alun vaikeuksista huolimatta syntynyt jo viisi. Vieläkään se taittelu ei suju ihan helposti mutta tykkään lopputuloksesta.

      Poista
  3. Hieno on, mutta taitaa olla hiukan haastava....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haastava oli kyllä. Paperikin taisi olla tuossa vähän vääränlaista, liian paksua. Ehkäpä vielä joskus kokeilen uudemman kerran.

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️