keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Lisää pienen ihmisen lapasia

 Lapasten virralle ei näy loppua. Ja saattaa olla etten ole tällä hetkellä ainoa tämän asian kanssa. Vähän olen ollut huomaavinani Facebookissa ja Instagramin kuvavirrassa saman suuntaista ilmiötä. Tämä vuodenaika nyt vain on semmoinen, että se suorastaan pakottaa tikuttelemaan lapasia. Ja sukkia ja pipoja ja myssyjä ja muita ihania, pehmeitä ja lämpöisiä neuleita.

Lasten neuleiden tikuttelu houkuttelee jo ihan senkin vuoksi, että valmistumiseen ei, ehkä, mene kuukausia. Niistä harvemmin tulee niitä ikuisuusprojekteja. Heti kun neuleiden koko vaihtuu aikuiseen, niin riskinä on aina työn päätyminen täytteeksi tuohon keskeneräisten töiden koriin.


Nämä suhteellisen yksinkertaiset peruslapaset on neulottu Käsityökekkerit-ohjeella. 

Lankana käytin tuttua Viking Garnin Baby ull -lankaa kaksinkertaisena. Tällä langalla kaksinkertaisena neulottuna näistä tuli mukavan paksun ja lämpöisen oloiset lapaset. Ei kuitenkaan sellaiset liian paksut ja tönköt, että lapsi pystyy vielä tekemäänkin jotain nämä lapaset kädessään.


 Tämä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan kiva malli, tosin varren ehkä tekisin seuraavalla kerralla hieman pidemmäksi.

Näissä lapasissa kivaa oli myös se, että peukalo on sijoitettu ja neulottu niin ettei ole yhtään väliä kumpaan käteen lapsi lapaset laittaa. Peukku on aina oikeassa paikassa eikä kinnaa eikä kiristä. 


Ensi viikolla ollaankin jo marraskuussa. Syksy on mennyt kyllä hurjalla vauhdilla. Meillä jouluttaja on jo kovassa vauhdissa. On ollut jo hetken.😂 Onhan kohta jo joulu. 

Itse vielä vähän jarruttelen, odotetaan nyt edes sitä marraskuuta... Mites teillä? Asuuko teillä jouluttaja?😄


Ihania lokakuun viimeisiä päiviä jokaiselle!

💙

Mari

2 kommenttia:

  1. Ei ole jouluttaja vielä iskenyt meille ;) Hauska sana.
    Pikkuneuleita on kiva tehä, mutta minulla ei oo niille oikein käyttäjää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se aina kivempi neuloa ihan jollekin tietylle ihmiselle tai itselle. Mutta paljon syntyy sukkia varsinkin ihan vaan tekemisen ilosta. Käyttäjä löytyy usein vasta myöhemmin.🤭

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️