torstai 1. lokakuuta 2020

Pitsikukkaiset kämmekkäät



Niin se vaihtui sitten syyskuu lokakuuksi. Kovin paljon ei vielä päivän lämpötiloissa syksyn eteneminen tunnu, niin ihanan lämpimiä päiviä on meille vielä tarjoiltu. Kovinkaan monena aamuna ei töihin mennessäkään ole käsineitä kaivannut mutta sekin aamu vielä koittaa, kun sormia paleltaa. Ja sitä silmällä pitäen lähdin tekemään itselleni kämmekkäitä.



Ohjeen näihin suloisuuksiin löysin Maija Paavilaisen Peukalon paikka -kirjasta. Siinä on muuten jälleen yksi sellainen käsityökirja, jota todella suosittelen selailtavaksi. Mutta nämä kämmekkäät. Oikeastaan en tiennyt edes tarvitsevani kämmekäitä mutta kun tämän ohjeen näin, niin pitihän nämä tehdä. Kuvissa olivat niin kovin suloiset ja söpöset. Mutta mutta..


 

 Näiden tekeminen osoittautuikin suunnattoman suureksi hypyksi pois siltä omalta mukavuusalueelta. Ja sehän ei tunnu yhtään mukavalta. Vaikka nämä ovat pienet, nämä kämmekkäät, niin aikaa näiden tekemiseen meni ainakin tuplasti peruslapasiin verrattuna. 

Nämä ovat ensisilmäyksellä vähän tämmöiset hassun näköiset, tämmöiset lyhyet ja leveät. Mutta ideahan näissä on se, että viileänä syys- tai kevätaamuna nämä voi kiskaista ohuempien käsineiden päälle vähän niinkuin lisälämmikkeeksi. Ja kun päivä lämpenee, ne voi riisua pois. Sen vuoksi näissä on leveyttäkin vähän enemmän. Mahtuvat hyvin toisten käsineiden päälle eivätkä ole liian tiukat.

Vaan se, mikä tässä toi ongelmia olivat nuo pienet kämmekkäitä koristavat kukkarivit. Niitä kutsutaan kuulemma venäläisiksi kukiksi. Yritän tähän nyt mahdollisimman lyhyesti laittaa ohjetta yhden tämmöisen kukkarivin tekemiseen. Jos, ja kun, idea ei aukea, niin täältä voit käydä kurkkaamassa videolta saman. 

1.krs    Aloita ensimmäisen silmukan neulominen ihan niinkuin aikoisit neuloa sen nurin. Ennenkuin työnnät puikon silmukan läpi *kiepsauta lanka kolme kertaa oikean puikon ympäri ja vasta sitten neulot nurjan silmukan loppuun. Neulo vielä 4 silmukkaa ihan samalla tavalla. Kuudes silmukka neulotaan nurin*. Toista*-* koko kerros loppuun.

2.krs    *Pura langankiepsautukset viiden silmukan sarjassa ja ota viisi pitkää silmukkaa oikealla olevalle puikolle. Kiepsauta lanka kaksi kertaa silmukkaryhmän ympäri. Neulo seuraava, kuudes silmukka, normaalisti nurin.* Toista *-* koko kerros.

Ensimmäisen silmukkaryhmän ympäri lanka on helppo kiepsauttaa, koska puikolla on vain nämä viisi silmukkaa. Seuraavien ryhmien kanssa kannattaa ottaa käyttöön apupuikko. Siirrä aina viisi pitkää silmukkaa apuikolle, kiepsauta lanka niiden ympäri kaksi kertaa ja siirrä silmukat oikealla olevalle puikolle.

3.krs    Koko kerros neulotaan nurin.

4.krs    Koko kerros oikein.



 Kannattaa käydä kurkkaamassa ihan videoitu ohje tästä kukkarivistä, jos sen tekeminen kiinnostaa. Idea aukeaa varmaan paremmin, kun näkee miten tehdään. Ainakin minulle auttoi. En saanut pelkän kirjoitetun ohjeen perusteella aikaiseksi kuin sotkua. Eivätkä nuo kukkarivit nyt ihan mallikelpoisia ole vieläkään mutta ehkä seuraavat sitten jo ovat parempia. Mutta annan pölyn laskeutua hiljalleen ja kokonaan ennenkuin lähden seuraavia kukkarivejä kokeilemaan.


Loistavaa lokakuuta ihan jokaiselle!

💛

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️