maanantai 12. lokakuuta 2020

Pikkupojan lapaset

 


 Puikoilta pullahti lapaset. Toiveesta tehdyt. Rakkaudella tikutellut.

Onneksi kelit ovat olleet vielä melkein kesäisen, no ainakin keväisen, lämpimiä, joten lapasia ei vielä ole kaivattu pieniin käsiin. Tällä toimittajalla toimitusajat joskus hieman venähtävät luvattoman pitkiksi mutta nyt ovat valmiina toimitukseen. Ja oikeastaan ihan hyvään aikaan, sillä nythän kai Pekka Pouta ja kollegat lupailivat jo vähän viilempiä kelejä.

 

Nämä lapaset tein ihan täysin jämälankoja hyödyntäen. Pienet lapaset ovat jämälankojen tuhoamiseen oikeinkin hyviä. Näihin kun saa upotettua kivasti ne kaikkein pienimmätkin laatikoiden pohjille jääneet nöttöset ylijääneitä lankoja.  

Ohje sen sijaan on ihan sitä mitä sattui juuri siinä hetkessä puikot omavaltaisesti tekemään. Perusraitaa ja yksiväristä sileää oikeilla silmukoilla. Peukut tein sitten vastaavasti pelkillä nurjilla silmukoilla. Ei isoja kikkailuja, selkeät peruslapaset. Silmukkamääriin jouduin hakemaan ohjeistusta, kokemusta kun tuommoisista pienten ihmisten lapasten neulomisesta ei kovin paljon ole ja kokeilun kautta tekeminen ei oikein minun juttuni ole. Kärsivällisyys ei vain riitä. Hyödynnän siis mielelläni muiden, itseäni huomattavasti ahkerampien neulojien, kokemusta.

Käytin näihin juuri niitä lankavarastoista löytyneitä, mahdollisimman pehmeitä ja ihania, lankoja. Näissä on Viking Garnin Baby ull -lankoja ja Dropsin Nord mix -lankaa. Alpakkaa, villaa ja paljon paljon pehmeyttä ja vielä lisää pehmeyttä.

Kyllä omatkin kädet tykkäisivät näin pehmoisista lapasista. Täytyy varmaan lisätä to do -listalle. Ehdottomasti! Mistä langoista sinä teet yleensä lapaset, jos lapasia neulot? Aika usein itse teen ihan vaan perus seiskaveikasta. Siitähän ei kyllä kovin pehmoisia lapasia saa, muuten kyllä kivoja. Olen aika arka kokeilemaan erilaisia lankoja. Usein huomaan turvautuvani vain siihen lankaan minkä käyttäytymisen puikoilla, käytössä ja pesussa tunnen jo ennalta.

Täältä sohvanmutkasta toivottelen mukavaa ja iloista lokakuista viikkoa ihan jokaiselle!

💙

Mari

2 kommenttia:

  1. Hienot lapaset tuli ja varmasti pitävät pienet sormet lämpiminä 🤍 Usein seiskaveikkaa ja nallea käytän, mutta viime aikoina entistä useammin olen tehnyt Dropsin merino extra fine -langasta ja ihan pienille ohuesta Dropsin baby merinosta, jotka molemmat ovat todella pehmeitä. 🤍

    VastaaPoista
  2. Hauska yksityiskohta tuo nurja peukalo :) Mää yritän käyttää kaikki seiskaveikat pois ja sen jälkeen ostan jotain ohuempaa villasukkalankaa. Kumppariin seiskaveikka- villasukka tuntuu liian paksulta.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️