perjantai 13. marraskuuta 2020

Kestovanulaput uusiksi

 

Aika lailla tarkalleen vuosi sitten kirjoittelin miten olin ensimmäistä kertaa ottanut työn alle kestovanulaput. Kyseisen postauksen voit halutessasi käydä lukemassa TÄÄLTÄ. 

Tuolloin virkkailin hieman muunnellulla Kotivinkin ohjeella vanulappuja Novitan Cotton Bamboo -langasta. Siitä oli helppo virkkailla vanulappuihin palleroita mutta käytössä ne eivät sitten lunastaneetkaan ihan täysin paikkaansa.

Kävi nimittäin niin, että tuosta Novitan langasta virkatut laput ovat käytössä kovia. Tuntuvat nimenomaan kasvoilla ihan liian karheilta ja kovilta. Vuoden verran olen näitä lappuja urheasti käyttänyt ihan vaan siitä syystä, kun en ole saanut aikaiseksi kokeilla ja virkkailla jostakin toisesta langasta uusia lappuja.


No, nyt sitten ryhdistäydyin. 

Jossain vaiheessa loppukesää tai alkusyksyä oli Lankamaailmassa tarjouksessa bambu-puuvillalangat ja niitä päätyi ostoskorin kautta kotiin vailla sen kummempaa päämäärää tai tarkoitusta vain ja ainoastaan siksi, että niissä oli niin ihania värejä. Löytyi niillekin langoille sitten tarkoituksensa, kun tässä yhtenä iltana hoksasin, että voisin uusia kestovanulappuvarastoa.


 Nämä uudet laput on nyt virkattu Hjertegarnin Blend Bamboo -langasta, värinä ihana petrooli. Tässä langassa on hieman enemmän bambua (70%) ja vähemmän puuvillaa (30%) kuin Novitan Cotton Bamboo -langassa (52% puuvilla, 48% bambuviskoosi), joten kuvittelisin näiden lappujen olevan käytössäkin pehmeämpiä kuin edeltäjänsä. Ainakin virkatessa näppituntuma oli paljon pehmeämpi ja suloisempi.


Tätä lankaa oli aavistuksen hankalampi virkata koska se on tosi löyhäkierteinen ja liukas lanka ja säikeet olivat solmussa vähän väliä. Purkamisten kautta ja sitkeydellä etenin. Nähtäväksi jää ovatko nämä uudet laput nyt sitten yhtään hellempiä kasvoille. Toivottavasti.

 

 

Marraskuun harmauden keskeltä toivottelen ihanaa viikonloppua jokaiselle!

💙

Mari

1 kommentti:

  1. kaikkeahan voi tehdä kestona.äitini käytti kuukautissuojana vanhoja riepuja.ne piti kuivata ulkosaunanlauteilla kun ei saanut näkyä julkisesti.minä sain jo kertakäyttöisia vuonna 71.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️