lauantai 30. tammikuuta 2021

Tasamaan tallaajalle Vuorikiipeilijä-neulepusero



Olen tässä jo hyvän aikaa uteliaana seuraillut somen loputonta kuvavirtaa taitavien neulojien tekemistä kaarrokevillapaidoista. Mukana on ollut lukemattomia toinen toistaan upeampia islantilaisneuleita ja sitten islantilaisista neuleista vaikutteita ottaneita kauniita neuleita. Olen kuvia selaillut ja ihastellut, ja huokaillut, ja taas ihastuneena huokaillut. Miten kauniita kaikki nuo neuleet ovatkaan! Ihania kuvioita, upeita väriyhdistelmiä. Tämä maa on pullollaan taitavia neulojia!

 


Ja tottakai tässä(kin) hommassa kävi niin, että kun aikansa muiden tekemiä ihastelee, niin alkaahan sitä väkisinkin tehdä mieli itsekin kokeilla että mitäpä saisi aikaiseksi. Vai saako mitään. Ja kyllähän minäkin hankkimistani langoista sain kivan villapaidan aikaiseksi, sopivasti vielä näille tämän talven lumille ja pakkasille. 

 


Mallin tähän omaan kaarrokepaitaani nappasin Novitan sivuilta neuleohjeiden aarrearkusta. Ohje on vissiin ollut myös Novitan 2019 talvi -lehdessä.

 Vuorikiipeilijä-neulepusero. 

Mahtipontinen kaiku neuleen nimessä mutta ihan perusulkoilijalle lämmikkeeksi kylmää vastaan tämä. Natura-langoista tikuteltu vitosen puikoilla. Kirjoneulettakin vähän. Kirjoneule ei minun puikoilla edelleenkään oikein tahdo luonnistua, sen ehkä kuvistakin voi päätellä. Mutta enpä anna sen haitata. Ei noita kuvioita kukaan tule ihan vierestä tiiraamaan. Varsinkaan nyt, kun turvavälitkin vaan venyvät venymistään.

 


Oli sitten yllättävän nopeaa touhua tämän paidan valmistuminen. Tosin jos kalenterin kautta katson, niin aikaa meni paljon mutta todellisia neulomispäiviä tämän homman kimpussa ei sitten niin kovin montaa ollutkaan. Välissä kun vaan syntyi yhtä ja toista tarpeellista (ja ehkä hieman myös ei niin tarpeellista). Vaan väliäkös tuolla. Pakkasille ehti kuitenkin paita valmiiksi oikein mainiosti. 

Kävi näiden kuvien kanssa vähän sillä viissiin hassusti, että paita ehti jo käyttöön ennen kuin muistin kuvia ottaa. Joten, kuvista hieman kyllä jo näkee, että villapaita on ollut kovasti käytössä ja äärimmäisen hyväksi todettu. 

Tuo Natura-lanka on semmoista mukavan kevyttä ja ilmavaa, eikä edes kutita ihoa yhtään. Siitä voisin melkein vielä neuloa toisenkin paidan. Ehkä jotain punaista.



Ja ystävät hyvät, koska nyt on talvi, lunta ja pakkasta, on hyvä muistaa välillä keittää kaakaot!


Mukavia lumisia talvipäiviä ihan kaikille!

💗

Mari

2 kommenttia:

  1. Heippa! Ihana paita ja niin tasainen käsiala! Minkäkokoisilla puikoilla neuloit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos☺️ Paita on neulottu nro 5 puikoilla.

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️