maanantai 8. helmikuuta 2021

Oranssit lapaset joista tuli siniset



Minä olen sellainen neuloja, joka mieluimmin turvautuu toisten suunnittelemiin ja valmiisiin ohjeisiin, kuin lähden omin päin kokeilemaan. Ja sitten välillä kuitenkin tuntuu, etten oikein löydä sitä mieleistäni ohjetta milloin lapasiin, milloin sukkiin. Tuskailen ja etsin. Etsin ja tuskailen. Kai se on vähän mielentilaankin liittyvä "ongelma". Nimittäin, jos se neuleohjeenetsimis- tai neulomismielentila ei ole oikea, niin eihän mikään maailman ohje tai malli tunnu sopivalta toteutettavaksi. Luulen.

 


 

No, taannoin oli tilanne juuri tämä. Selasin ja selasin ohjeita ja malleja, eikä mikään tuntunut oikein siltä, että voisin työn alle ottaa. Mikään ei oikein saanut sitä neulomisvaihdetta syttymään. Mutta sitten päädyin aivan sattumalta Lankavan sivuille ja siellähän minua odotteli kaikessa rauhassa todella kaunis lapasten malli. Mallissa kiehtoi kämmenselän kuviointi. Tuli oikein semmoinen polttavan palava into päästä heti kokeilemaan ja testaamaan oma osaamiseni. Tämä suunnatonta innostusta herättänyt malli oli nimetty vaatimattomasti vain "Oranssit lapaset". 

 

 

 Tartuin ohjeeseen mutta en ajatukseen oransseista lapasista. Näihin itselleni valikoitui tuommoinen söpösti kimalteleva lanka Novitalta. Nyt en olekaan sitten ihan varma oliko langan nimi Kuura, vai joku ihan muu. Vyöte hukkaantui.

 

 

 Niin, ja näissähän pääsin tutustumaan myös intialaisen peukalokiilan saloihin. Ja tykkään kyllä lopputuloksesta todella paljon. Lapanen intialaisella peukalokiilalla istuu, ainakin omaan käteeni, paljon paljon paremmin kuin lapaset aukkopeukalolla tai ihan tavallisella peukalokiilalla. 

 


 Tämä on niin kaunis ja kiva lapasten malli, että täytyy melkein tehdä näitä lisää. Erivärisenä tulee varmasti aivan erinäköisiä lapasia. Kuvitelkaas nyt! Vaaleanpunaiset? Mustat? Valkoiset?

 


 Meillä neulojan siippakin tarttui neulepuikkoihin. Olisittekos uskoneet? Tuli heikkona hetkenä maininneeksi, että voisin kuulemma hänellekin opettaa miten neulotaan. Ja näinhän minä tein. Hankittiin langat ja opeteltiin yhdessä tuumin oikea silmukka ja nurja silmukka. Nyt hänellä on pipa työn alla ja viitisen senttiä jo valmista. (Tästä projektista kenties vielä myöhemmin lisää.) Mutta iso peukku heittäytymisestä, yrittämisen ilosta ja tekemisen meiningistä!


Mukavaa pakkasviikkoa kaikille!

💙

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️