keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

Ehdottomasti viimeiset jämälankasukat

 

 

Lupaan ja vannon, kautta kiven ja kannon, että nyt en tee hetkeen ensimmäistäkään jämälankasukkaa, jämälankalapasta enkä muutakaan piperrystä yhdestäkään jämälankanöttösestä, vaikka hyppisivät tuolta laatikosta ihan omia aikojaan käden ulottuville. Jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön. (tämä tietenkin pienellä varauksella sormet selän takana ristissä😂)


 

Nyt on nimittäin mittari niin sanotusti täynnä jämälankoja. En olisi uskonut, että niinkin voi käydä. Vaan kävi. Nämä sukat vielä juuri ja juuri ilkesin päätellä. Mutta nyt kyllä jo vähän kyllästyttää. Näissä jämälankatöissä on sitä paitsi aina ihan liikaa pääteltävääkin tämmöiselle päättelykyvyttömälle neulojalle.😁

 

 

Olin mainonnan uhri ja hankin tässä taannoin pitkään haaveilemani sukkablokit. Ainakin näiden pikkusukkien esittelyyn juurikin täydelliset. Kauan emmin ja jahkailin noiden sukkablokkien kanssa, kun en oikein tiennyt, että minkämoiset olisi hyvä hankinta. Että jos ostan semmoiset yhdenkoon sukkablokit, niin pitääkö niitä sitten olla hirveän monet? Ja jos neuloo monen kokoisia sukkia, niin pitääkö sitä sitten olla melkein joka koolle omansa? Liikaa kysymyksiä ja liian vähän vastauksia, joten sukkablokkien hankinta jäi.

Mutta nämä nyt hankkimani sukkablokit ovat nyt semmoiset muunneltavat, eli jalkaterän pituutta saa muutettua koon mukaan. Toistaiseksi toimineet ihan riittävän hyvin. Tosin miesten sukkiin nämä tuntuu hieman pieniltä. Mutta toisaalta, miesten sukkia tulee tehtyä hyvin vähän, joten ei ongelmaa.


 

Ainakin nämä jämälankanilkkasukat sai kivasti blokeissa höyryteltyä ja viimeisteltyä. 

Näihin sukkiin on upotettu läjä pienen pieniä sinisävyisiä jämälankanöttösiä. Tuli melko kirjavat sukat. Näiden sukkien malli olikin sitten se positiivinen yllätys. Siis tuo varrettomuus. En ole aiemmin nilkkavillasukkia neulonut mutta ihan varmasti niitä on listalla vielä tulevaisuudessa.

 Hauska malli! Kivat ja kevyet jalassa.

 

Melkein tasan vuosi sitten, 24.3.2020, kirjoittelin ensimmäisen lomautuspäivän, koronaviruksen ja poikkeustilan luomista fiiliksistä. Silloin sitä ajatteli, että kesään mennessä ollaan ehkä jo selvillä vesillä koko hommasta.

Ei oltu.

Nyt 17.3.2021 kirjoittelen tätä tekstiä melkein identtisessä tilanteessa. Lomautuspäivä nro 3 käynnissä. Erona vuoden takaiseen vain se, että enää tämä tilanne ei ole uusi. Surullinen, turhauttava, edelleen hieman pelottava se on kyllä. Eikä edelleenkään ole loppua näkyvissä.

Pidetään siis edelleen entistä kovemmin itsestämme ja toisistamme huolta.

💜

Mari
 

2 kommenttia:

  1. Tosi kivat jämälankasukat! Hienosti oot onnistunut saamaan harmonisen ilmeen vaikka jämät käytössä onkin.
    Mielenkiintoinen toi sukkablokkikin.
    Erikoinen on vuosi ollut - eipä olis tosiaan tuolloin vielä arvannut että lähes samassa tilanteessa ollaan edelleen.
    Jaksamista lomautuksen keskelle - toivottavasti loppuu pian ellei ole jo loppunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos🙂 Nyt oon onneksi päässyt jo takaisin työn ääreen.👍

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️