lauantai 27. maaliskuuta 2021

Virkatut pikkuliinat

 

  

Kohta on pääsiäinen, aurinko hellii ja lämpötilat on kovinkin keväisiä. Iso peukku sille.👍

Keväthän saa aikaan sen, että pukeutuminen kevenee, ruokavalio kevenee, otsarypyt kevenee ja myös käsityötkin kevenevät. Enää ei niin kovin hanakasti tule tartuttua sukkapuikkoihin eikä mielessä ole edes pikaisesti piipahtanut ajatus villapaidan neulomisesta. Työt ja materiaalit kevenevät sitä mukaa, kun lumikasat tuolla ulkona hupenevat.

 Meidän koti on vanhassa, ihanassa satavuotiaassa, talossa. Ja jotenkin tässä, kevätauringon pyrkiessä sisään huoneisiin, heräsi yhtäkkiä myös ajatus, että meiltä puuttuu täältä jotain todella oleellista. Meillähän pitäisi olla ihania valkoisia pitsiliinoja. Paljon ja joka puolella. Että nehän suorastaan kuuluu tämmöiseen vanhaan taloon ja sen henkeen. Joten uusi aluevaltaus ja koukulle pikkuliinoja.


 Ja kun se käsityöajatus iskee, niin toteutukseenhan pitää päästä aikalailla heti. Lankalaatikosta löytyi onneksi joku iänkaiken vanha virkkuutyö lankoineen. Niin, juuri semmoinen työ, joka on joskus aloitettu ja josta ei ole enää ajatustakaan mitä, miksi ja miten. Joten se sai luovuttaa olemassaolonsa uuden projektin hyväksi. Langasta ei todellakaan ole muuta käsitystä, kuin se, että puuvillaa on.

 Malliksi tähän liinaprojektiin valikoitui Lankavan ohje Metsätähti- kateliinasta. Malli on söpö, ei ihan perinteinen liina. Semmoinen sopivan vanhanaikainen hieman modernilla tvistillä. Ihan semmoista perinteistä mummolan pitsiliinaa en tähän hetkeen hakenut, vaikka kauniita ovat nekin.

  

 Näitä nyt alkuun tein kaksi kappaletta tuolla samalla Lankavan ohjeella. Toisen pienemmällä koukulla ja toisen samalla langalla ja vähän isommalla koukulla. Aika kiva pari näistä tuli. Samanmoiset mutta silti vähän erilaiset. 

Tuo Lankavan ohje oli mukavan helppo seurattava. Toki kerroksiakaan ei tässä pikkuliinassa ole kuin kahdeksan, joten on aika joutuisa ja mukavan yksinkertainen tehdä.


 

Lopputuloksesta tykkään todella kovasti. Tämmöisiä lisää!

Itseasiassa seuraava malli on jo katsottuna...

 

Mukavaa eloa ja oloa teille kaikille! Ja oikein hyvää palmusunnuntaita.

💛

Mari

 

2 kommenttia:

  1. Pitsiliinat kuuluvat ilman muuta vanhaan taloon 🤍 Ja aivan ihania nuo ovatkin - juuri sopivan pieniä ja keveita kevätprojekteja ja samalla niin näyttäviä ja suloisia 🤍 Kaunista pääsiäistä sinulle 🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä söpösiä liinoja. Ja semmoisia mukavan nopeita tehdä.🙂 Toivottelen myös ihanaa pääsiäistä sinulle ja perheellesi💛

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️