perjantai 24. syyskuuta 2021

Neulehaaveita sohvanmutkasta

 


 

Tunnelmallista syysiltaa neulehaaveiden utuisesta maailmasta.

 Syksyn ote kiristyy päivä päivältä, ilmat kylmenee ja illat pimenee. Iltojen pimeneminen ei juuri haittaa, on ihanaa, kun saa sytytellä kynttilöitä tuomaan pehmeää tunnelmaa. Eikä se kylmeneminenkään ihan paha asia ole. Saa kaivaa pipat, lapaset ja huivit laatikoista esille ja käyttöön. 


Mutta se vähän haittaa menoa, kun syysflunssa iski kyntensä neulojaan kiinni. Ihmeen terveenä tässä on kuljettukin läpi korona-aikojen. Ei ole juuri flunssat ja nuhat vaivanneet. Mutta nyt on vähän veto poissa. 

 


 

Että jos kerran tässä täytyy nyt sairastaa, niin tehdään sitten edes ympäristö mahdollisimman miellyttäväksi.

 Virittelin itselleni viltit ja viihdekeskuksen sohvanmutkaan ja keräsin kaikki saatavilla olevat neulekirjat kaveriksi. Ja toiseen läjään käden ulottuville ihania lankoja, vähän niinkuin inspiraatioksi Baby merinoa, Dropsin alpakkaa ja Kid-Silkiä, ihania pehmeitä lankoja.

 

 

Sillä neulehaaveiluun voimia riittää melkein aina. Se on mukavaa ajankulua. Selailla rauhassa neulekirjoja ja -lehtiä, suunnitella uusia projekteja ja unelmoida neuleista joita ehkä kenties joskus saattaisi ottaa työn alle. Tai jos vointi on oikein kehno, niin silloin on vaan ihana katsella kuvia. Neulekirjoissa kun on yleensä niin kauniita kuvia, että sekin pelkästään riittää. 

 


 

Ihan suosikkikirja on tällä hetkellä Urban Knit -neulekirja. Se on täynnä, mielenkiintoisten neuleohjeiden lisäksi, upeita tunnelmakuvia neuleista ja Helsingin maisemista. Ja toinen suosikkikirja on Veera Jussilan Neulekekkerit. Neulekekkerit -kirja osuu ja uppoaa tälle neulojalle jo senkin takia, että kirjan kuvat on kuvattu Hämeenlinnassa. Vanha kotikaupunki💖.


 

Jotain olen tässä särkylääkkeiden ja kuumemittarin pyörittelyn lomassa jaksanut tikutellakin. Pieniä hihoja tulossa ainakin. Siitä juttua enemmän joskus myöhemmin.

 


 

Mukavaa syksyistä viikonloppua sinulle!

💙

Mari

1 kommentti:

  1. Neulekirjat ja uusien neuleiden pähkäiley piristävät aina 🤍 Ja varsinkin flunssaista oloa. Toivottavasti olo jo helpottaa, sillä tuollaisia lankoja pitää kyllä päästä neulomaan :)
    Kauniita syyskuun lopun päiviä sinulle!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️