sunnuntai 10. lokakuuta 2021

Winter Smiles -panta

 

 

 

Nyt oon neulonut pantoja. Siis näitä ihania, lämpöisiä, neulottuja pantoja suojaamaan päätä ja korvia kylmältä. Näitähän neuloo, ainakin instan kuvavirran mukaan, tällä hetkellä melkein jokainen. Enkä ihmettele. Paitsi, että hetken ihmettelin. 

Tämmöisiähän oli silloin joskus kaukana nuoruudessa. 80- ja 90-luvuilla, muistatteko? Ja jotenkin aina, kun tulee "muotiin" joku asia mikä on ollut pinnalla ja kova juttu omassa nuoruudessa, vie itseltäni ainakin aikaa tavallaan "hyväksyä" uudelleen käyttöön kyseinen asia. Usein ensireaktio tällaisissa asioissa on aina se tiukka "ei". Että nähty jo. Ja koettu jo. Että ei kai nyt enää.

 Että sen takia tätäkin asiaa piti hetken nieleskellä ja mietiskellä. 

  

Itselläni taisi olla silloin nuorena joku iloisen kirjava panta. Se oli vähän coolimpi vaihtoehto käyttää kuin pipo. Pipoahan ei silloin kelpuuttanut millään.

 Malliltaan se panta oli semmoinen otsalta kapeampi joka leveni korvia ja takaraivoa kohti. Pannat taisivat olla silloin jotain keinoaineisia tai villasekoitepantoja. Eikä niitä neulottu itse. Se piti olla ostettu.😂 

Onneksi tänä päivänä materiaaleihin kiinnitetään paljon enemmmän huomiota ja varmaan kaikki neulovat pantansa mielummin merinovillasta, alpakasta tai jostain muusta yhtä pehmeästä ja lämpimästä.


Garnstudion sivuilta nappasin sitten lopulta tämän ohjeen. Tämä kuulostaa nyt siltä, niinkuin olisin jotenkin nopeasti etsinyt, löytänyt ja toteuttanut. Ei. Ohjeen löysin viime talvena, kevätpuolella. Hauduttelin siis asiaa koko kevään, läpi kesän ja hyvän matkaa tätäkin syksyä. Huolellista harkintaa siis.

Langoiksi tilasin Adlibrikseltä Garnstudion Drops Alpaca- ja Drops Kid-Silk- langat. Yhdistelmä osoittautui ihanan pehmeäksi eikä varmasti kutita herkintäkään ihoa. Vitosen puikoilla tikuttelin ja aika nopsaan sain valmista aikaiseksi. Tämä malli oli kiva, kun tähän ei tule saumaa taakse ollenkaan. Työ neulotaan putkena ja putken päät ommellaan yhteen siten, että otsanauhan etuosan keskelle muodostuu palmikko.

Näitä lankoja taitaa mennä tilaukseen enemmänkin. Tämä ensimmäinen versio kun menee tyttären lämmikkeeksi, toinen itselle ja olisivathan nämä ihan kivoja antaa vaikka joululahjoinakin. 

 

Lämpimin ajatuksin

💙

Mari

4 kommenttia:

 1. Todella kaunis 🤍 Itsellä on sama juttu, että moni omasta lapsuudesta tai nuoruudesta tuttu juttu on vaikea hyväksyä juuri noista syistä näin myöhemmällä iällä. Itsekin pidin nuorena paljon pantoja ja en juuri ikinä hattua. Nyt viime vuosina on tullut pantoja tehtyä ja erilaisia kierropantoja tosiaan vähän enemmänkin :) Näitä solmupantoja olen tehnyt vasta yhden kunnollisen ja toinen on itse asiassa tuolla puikoilla odottamassa, kunhan viitsin loppuun asti sen saattaa.
  Mukavia syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 🙂 Kivoja ja kauniita syyspäiviä sinullekin!

   Poista
 2. Saanko esittää postaustoiveen, olisi kiva jos tekisit sellainen kysymys-vastaus postauksen jossa vastaisit yleisimpiin tietoihin sinusta ja blogistasi, olisi kiva tutustua paremmin sekä sinuun että blogisi historiaan! ♥

  Raikasta syksyä!

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saa laitella toiveita.😊 Ja otan ehdottomasti harkintaan tuon kysymys-vastaus postauksen. Se voisi olla ihan hauskaa toteuttaa! Kiitos ajatuksesta❤️

   Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️