perjantai 10. joulukuuta 2021

Operaatio Huovutetut lapaset

 


Joulukuisen perjantain tervehdys täältä tuttuakin tutummasta sohvanmutkasta. 

 Pari viikkoa jouluun ja monenlaiset puuhat odottelevat täällä kärsivällisesti tekijäänsä, vaan aina on silti aikaa kaikelle ihan muulle. Vaikka neulomiselle. Esimerkiksi.

 


 

Tässä muutama viikko takaperin poikkesin Lankaideassa. Se on aivan ihana, pieni ja valloittava lankakauppa tässä ihan meidän kotinurkilla.

 Lähdin sinne ihan listan kanssa tiettyjä lankoja hakemaan mutta aina näköjään käy sitten niin, että muutakin näiltä reissuilta mukaan tarttuu. Niin nytkin.

Siinä kassalla ensimmäisiä ostoksiani maksaessa huomasin siinä kassapöydällä  aivan ihanat huovutetut mallilapaset. Sellaiset sydämin koristellut, valkoiset, söpöt, paksut ja lämpimän näköiset ihanuudet. Koskaan en ole itse kokeillut tehdä lapasia huovuttamalla mutta nyt oli sitten ihan pakko tarttua ideaan ja ottaa kokeiluun, kun olivat mokomat siinä niin söpön näköisenä.

 


Joten, sujahdin uudelle kierrokselle lankahyllyille, nappasin muutaman kerän Sandnes Garnin Fritids Garn -lankaa kainaloon ja kassalta sain ohjeen huovutettuihin lapasiin. Ja vielä seiskan sukkapuikot.

 

Niillä seiskan puikoilla sitten tikuttelin valtavan suuret lapaset. 

Niin suuret etten kyllä uskonut, että niistä joskus jollain konstilla tulisi oikeat lapaset. Ja nimenomaan oikean kokoiset. Ennen huovutusta nämä lapaset olivat hyvinkin hilpeä näky sohvan selkämyksellä roikkuessaan. Harmi, kun en huomannut mitata lapasten pituutta siinä vaiheessa.

 

Vähän jännitti heittää nuo jättiläisen lapaset koneeseen pyöritettäviksi. Ohjeeksi sain myymälästä, että kannattaa jotain muutakin laittaa koneeseen lapasten kanssa pyörimään mutta ei liikaa. No, viskasin sinne muutaman punaisen paidan sekaan, ja kone 40 asteen ohjelmalle. 

 

Ja kas, ihme tapahtui. Pesukoneen ohjelman päätyttyä lapasten koko oli huomattavasti pienentynyt. Vähän niissä silti tuntui olevan vielä turhaa väljyyttä eivätkä ehkä olleet huopuneet kuitenkaan riittävästi. Järkeilin sitten homman niin, että tässä tarvitaan lisää huovutusta. Lapaset koneeseen pyörimään uudemman kerran. Pienesti kyllä hermoilin siinä vaihessa, että tuleeko sieltä ohjelman loputtua ulos sellaiset pienen pienet nuken lapaset... Mutta ei, ihan oikean kokoiset ja kivat lapaset sieltä tuli. 

 


Sitä jäin sitten vain vielä miettimään, että olisiko näitä lapasia pitänyt jotenkin harjata jo märkänä, että niihin olisi saanut sellaisen pörröisemmän ja pehmeämmän pinnan. En sitä tehnyt siinä vaiheessa ja kun kuivana varovasti yritin, niin eihän siitä enää mitään tullut. 

Mutta kovin hyvät ovat näinkin.

 

Ihanaa joulun odotusta ihan jokaiselle!

💕

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️