lauantai 1. tammikuuta 2022

Pipohommia ja uuden vuoden onnea

 


Oikein hyvää uuden vuoden ensimmäistä päivää!

 

Uusi vuosi on minulle aina yhtä kuin uusi alku. Vaikka sitten asiat jatkaisivatkin kulkuaan kokolailla vanhaan malliin. Siltikin, uusi vuosi, uusi alku. 

Uusi vuosi on ajatustasolla vähän niinkuin tyhjä taulu, jonka jokainen sitten maalaa omalla tavallaan, täyttää omalla elämällään.

Tietenkin vuoden vaihde aina pakottaa katsomaan myös taaksepäin, mitä mennyt vuosi on tarjonnut ja miten sen on täyttänyt. Mutta liikaa ei kannata jäädä menneitä vatvomaan. Katse eteenpäin ja askel kohti uutta.

 


 

Neuloin tämän kuvissa esiintyvän pipan puolisolleni joululahjaksi. Että sen verran tässä kohtaa voidaan palata vielä menneeseen vuoteen. 

Pipo on neulottu kaksinkertaisesta Novitan Suomivilla -langasta. Siitä tuli ihanan paksu ja muhkea. Langat on hankittu jo joskus pimeimpään korona-aikaan. Tuolloin sain innostettua puolisoni opettelemaan neulomista. Hän halusi neuloa itselleen pipon. Ja neuloikin. Mutta sattuneesta syystä hän ei neulonut niin isoa myssyä kuin alunperin oli tarkoitus, joten lankoja jäi. Ja niistä langoista nyt neuloin hänelle tämän myssyn. 

Täytyy melkein tehdä itsellenikin samanlainen, niin kiva tästä piposta tuli.

 Me täällä siipan kanssa on vietetty aika rauhallista vuodenvaihdetta mökillä ihan vaan kahdestaan. Ollaan hiihdetty, aurattiin tuohon järvenjäälle luistelukenttä ja siinä on luisteltu, on saunottu ja oltu vaan ja nautittu. 

Pientä draamaakin tässä koettiin, kun saunan ovi pamahti eilen uuden vuoden kunniaksi lukkoon eikä suostunut enää aukeamaan. Loppujen lopuksi piti rikkoa saunan ikkuna, että päästiin siitä saunan sisäpuolelle yrittämään oven aukaisua. Vaan ei auennut ovi sisäpuoleltakaan. Piti vielä irrotella lukko kokonaan siitä saunan ovesta, että se saatiin auki. 

Mutta nyt ei ainakaan enää mene mokoma ovi umpilukkoon.

 


Kivoja tammikuun alun päiviä jokaiselle!


Toivon sinulle 12 kuukautta iloa,

52 viikkoa rakkautta,

365 päivää toteutuneita toiveita,

8750 tuntia ystävyyttä,

525600 minuuttia auringonpaistetta

ja

3153600 sekuntia onnea!


💙

Mari

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️