maanantai 24. tammikuuta 2022

Pikkumiehen Perkins -neulepusero

 

 Mukavaa tammikuista maanantaita täältä piilopirtiltä! 

Talviloman vietossa ja lumet täällä hupenee silmissä. Maisema on hyvin, hyvin harmaa ja ankea. Eilen vielä hiihdeltiin järven yli, nyt taitaa enemmän aueta tuommoinen valtava loskakenttä tuosta laiturinnokasta. 

 

 

Istun tässä ikkunan ääressä naputtelemassa tekstiä koneella. Pihalla laulaa moottorisaha ja sisällä Rod Stewart, Dire Straits, Cher ja minä.😃Palaan tämän postauksen myötä vielä joulua edeltävään aikaan, vaikka tässä kohtaa kalenteria pitäisi kai olla jo nokka tukevasti kohti tuoreen vuoden kujeita. 

Neuloin nimittäin tämän kuvissa esiintyvän neuleen eräälle hyvin tärkeälle pienelle henkilölle joulupakettiin piilotettavaksi. Pusero on neulottu Dropsin ohjeella ja Dropsin BabyMerino -langasta.

Vähän harmittaa, kun tähän vuodenaikaan ei luonnonvaloa ole kuin pienen hetken päivässä, että voisi kuvata ja saisi vielä kohtuullista jälkeäkin aikaiseksi. Tämän puseron kuvaamisessa tuli vielä pienoinen kiire ja hoppu, kun sain sen valmiiksi aivan viime tingassa ennen joulua. Kuvaamisen suhteen ei siis jäänyt juuri valinnanvaraa ja nyt se ohuesti harmittaa. Tuo puseron värihän ei nyt pääse laisinkaan oikeuksiinsa. Oikeasti väri on ihanan hehkuva, vähän tuommoinen petroolinsininen, joka siis kuvissa on nyt lähinnä harmaa.


Jo pelkästään tuon langan värin takia tätä oli kiva neuloa. Toki lanka tuntui muutenkin mukavalta työstää. Vähän jännitti, että osuuko koon suhteen arvailut yhtäänkään oikeaan ja mahtuuko puseron päälle. En ole juurikaan tehnyt puseroita näin etten välillä pääsisi mittaamaan ja sovittamaan mutta eihän yllätystä voinut pilata etukäteen paitaa kohdehenkilön päällä mittailemalla.


 

Hihan lisäykset tuotti puseroa neuloessa päänvaivaa, että miten ne tehdään niin, että ovat vielä kauniitkin?! Ohjeesta en oikein selkoa ottanut ja sen mukaan kun tein, niin jälki oli karmeaa.🙈 Aiheutti hieman tuskaa ja harmaita hiuksia lisää, kun yritin asiaa pähkäillä. Lopulta päädyin ihan omalaatuiseen ja omapäiseen ratkaisuun jossa yritin keskittyä vain siihen, että saan lisäykset tehtyä ja, että ne lisäyskohdat eivät olisi aivan luokattoman näköisiä. 

No, eihän se lopputulos ihan kaikkein kaunein sitten kuitenkaan ollut mutta siistimpiä kuitenkin, kuin sen alkuperäisen ohjeen mukaan. Onneksi kyseessä on hihan "alasauman" kohta, joten ei ne lisäykset sieltä niin näy. 

Ja sitä paitsi... luulen, että puseron omistaja liikkuu sitämyöten vikkelästi ettei pieniin virheisiin kenenkään silmä ennätä tarttua.

 

Mukavaa uutta alkanutta viikkoa ihan jokaiselle!

💙

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️