lauantai 5. helmikuuta 2022

Projektina villatakki Meillä on lähipiirissä muutamia Hyvin Tärkeitä Pieniä Ihmisiä, joille olisi mukavaa silloin tällöin neuloa (tai ommella) jotain pieniä suloisia juttuja. Olisi siis ihanaa, jos ennättäisi. Kasvavat mokomat niin vauhdilla, että tällä neulomistahdilla en taida oikein ennättää pysyä matkassa neuleineni. Paitsi tietenkin, jos ymmärtäisi vähän ennakoida ja tekisi aina vähän isompaa kokoa, kuin mitä pikkuiset kulloisellakin hetkellä käyttävät. 

Siinäpä se taisi vastaus tulla kysymykseen mitä en ennättänyt edes kysyä.😂

 

 

No, tässä viime vuoden puolella sain ajatuksen neuloa tällaiselle Hyvin Tärkeälle Pienelle Ihmiselle ja hänen uuden uutukaiselle vauvanukelleen samanmoiset villanutut. Lankaideasta löysin tätä tarkoitusta varten täydellisen ihanan marjapuuronpunaisen merinovillalangan, ja hankin tätä lankaa tarvittavan määrän kahteen takkiin. Ja kyllä ihan tosissani siinä vaiheessa kuvittelin, että jouluksi saisin pakettiin molemmille söpöt villatakit.

 


No eihän homma sitten kuitenkaan mennyt taas ihan samalla tavalla kuin oman pään sisäisissä unelmissa. Tokihan siinä oli ennen joulua monen monta muutakin puuhaa jonossa mutta kuvittelin silti ehtiväni. 

 


Loppujen lopuksi sain valmiiksi vain tämän pikkuisen vauvanuken takin. Langat pikkuneidin takkiin odottelevat edelleen tuolla lankalaatikossa. Ja kun ei vaan saa aloitetuksi. Neiti pääsee varmaan ylioppilaaksi ennen kuin täti saa neuletakkihommat maaliin. Että pitäisiko sitten ennakoida sen verran, että lähden heti suosiolla tekemään aikuisen kokoista neuletakkia?😂

 


Tämä nuken takki on tehty KlompeLompen David -neuletakin ohjeella. Ohje löytyy KlompeLompen Kesälapset -kirjasta. Ihan sivuhuomautuksena vaan, että siinä kirjassa on kyllä toinen toistaan söpömpiä neulemalleja pienille ihmisille. 

Ja tuo lanka mistä pienen takin neuloin, on Sandnes Tynn merinovilla. Takissa toistetaan ihan vaan oikeita ja nurjia kerroksia, minkä takia kuvittelinkin, että suoriudun työstä suht nopsaa. Joku siinä vaan vähän tökki koko ajan ja tuntui ettei etene minnekään. 

Tiedä näistä. 

Joskus sujuu ja joskus ei sitten millään.

Mukavaa viikonloppua ja ihania helmikuun runsaslumisia päiviä ihan jokaiselle!

💗💗💗

Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️