torstai 28. heinäkuuta 2022

Kesän Vaapukka-sukat

 

Vaapukka -sukat. Mikä ihana nimi villasukille! 

Ja miten hauska pintaneule näissä sukissa onkaan. Ihanan eläväinen ja väriä vaihtaen varmasti aivan erilainen ilme tuossa neuleessa joka kerta. Vaapukka. 

Siihen sanaan kiteytyy kesä. Kesäpäivän tuoksut, kesän maut, hellepäivän lempeä tuntu iholla, pulahdus virkistävään veteen ja kesäillan hempeä viileys, se hetki helteisen päivän jälkeen, kun saa istua vielä ulkona illan hämärtyessä villasukat jalassa. 

Parasta.

 


Nämä ihanat sukat on tikuteltu Lankavan ohjeella. Pinterestiä selatessa joskus osuivat silmiin ja talletin sen ohjeen silloin mahdollista myöhempää käyttöä varten. Ja se hetki oli nyt tänä kesänä, kuumimpien hellepäivien aikaan. Kuinkas muuten.

 


 

Lankana tässä minun Vaapukka versiossa oli, lankalaatikon kätköistä, seiskaveikkaa ja joitain vaaleanpunaisia jämäkeriäkin sain näihin hukattua. Niistä jämistä ei ole enää ollenkaan muistikuvia, että mitä lankoja olivat, mutta sellaisia seiskaveikan tyyppisiä nyt ainakin.Näissä Vaapukka -sukissa kärjen kavennukset tehtiin sädekavennuksina. Yleensä teen sukkien kärjet nauhakavennuksina ihan vaan siitä yksinkertaisesta syystä, että minun mielestäni se on kauniimpi tapa tehdä kärjen kavennukset. Mutta tulipahan nyt kokeiltua tuo sädekavennuskin pitkästä aikaa ja annettua sillekin mahdollisuus. Vaan ei, se ei edelleenkään näytä omaan silmään kivalta tavalta. Kumpaa tapaa sinä käytät? Vai onko olemassa vielä joku kolmas tai neljäskin tapa, jolla kärjen kavennukset voi tehdä?Neulojan kesälomakin jo tässä oli ja meni. Nyt on kolme päivää yritetty sopeutua ihan tavalliseen arkeen ja työssäkäyntiin. Ilmeisesti kuitenkin loma oli ollut hyvä, koska maanantaina töihin mennessä tuntui aivan siltä kuin olisi ollut puoli vuotta poissa, ainakin. Kaikki näytti niin uudelta ja oudolta.

 

Nyt on tietenkin jo vapaapäivä ja sitä vietellään mökillä mökkihommia tehden.

 Tämä on vähän sellainen pehmeämpi lasku arkeen.

 

Lämpimiä terveisiä teille kaikille täältä piilopirtiltä!

💗

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️