keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Omissa käänteissä ja toisten

 

 

Vaikka nyt eletäänkin jo heinäkuun alun ihania aurinkoisia päiviä, niin haluan silti palata ajassa hieman taaksepäin ja kertoa teille ihan mahtavasta näyttelystä mihin sain ilokseni tutustua toukokuun aikana.

 

 

Kyseessä oli Tampereen taidemuseossa 26.2.-22.5.2022 esillä ollut kuvanveistäjä Liisa Hietasen Käänteissä -näyttely. 

 

 

Aivan mahtava oli päästä tutustumaan Hämeenkyröläisen taiteilijan ainutlaatuisiin  töihin. Hietanen kuvaa näissä virkatuissa, neulotuissa ja kirjotuissa töissä kotikuntansa asukkaita arkisissa puuhissaan. Näyttelysalissa tapasi kyläläisiä ulkoiluttamassa koiraa, kirjastoreissulla, kaupassakin kenties, valokuvaamassa ja istuskelemassa seinän vierellä ihan muuten vaan. 

 

 

Nämä Hietasen veistokset ovat hyvin realistisen näköisiä ja aivan luonnollista kokoa.  Jokainen hahmo on oma ihana ainutlaatuinen teoksensa ja kovin semmoisia lämminhenkisiä ja suloisia jokainen. Johtuikohan tunne sitten siitä, että teokset oli toteutettu niin kovin tutuilla käsityötekniikoilla. Hyvin tuttua ja turvallista ja silti aivan uskomattoman upeaa ja erilaista.

 


 

Jokaista hahmoa unohtui katselemaan pitkäksi aikaa. Niin paljon niissä oli mahtavia yksityiskohtia ja ihmeteltävää. Ja tottakai sitä mietti myös sitä, miten paljon näiden teosten tekemiseen on mennyt aikaa ja kuinka paljon on vaatinut työtunteja.

Hidas neuloja nostaa kuvitteellista hattuaan!


Omalla käsityörintamalla tapahtuu koko ajan mutta hissukseen. Valmiinakin on jo monenlaista. Jotain keskeneräisiä oon saanut valmiiksi (JEE!), villasukkia on puikoilla koko ajan, osa valmiista töistä on sellaisia joista ei vielä voi hiiskua mitään mutta niistä sitten juttua myöhemmin. 

Ihania heinäkuun hetkiä, aurinkoisia päviä ja tunnelmallisia kesäiltoja💛

 

💖

Mari

2 kommenttia:

  1. Nämä hahmot ovat aivan mahtavia, niin aidonnäköisiä! Ei voi kuin ihailla ja ihmetellä.
    Kauniita heinäkuisia päiviä 🤍

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️