maanantai 19. kesäkuuta 2023

Varrettomat pitsisukat

 

 


Näinkin voi näköjään käydä, että kun menet äidin kanssa lankakauppaan, niin itse lähdet sieltä tyhjin käsin mutta äidillä on kyllä lankakeriä matkassa.😂 Näin meille kävi aiemmin keväällä. Lähdimme, minun toiveestani, katsomaan millainen lankakauppa on VillaPallo. Ja ihanahan se oli, ja iso valikoima lankoja ja tarvikkeita, mutta jostain syystä silloin ei mulla selvästikään ollut ostohousut jalassa. Mutta äidilläni oli. Hän löysi ihania mieleisiään alpakka- ja puuvillalankoja.


Vaan eihän se haitannut vaikka itse en mitään tuolla käynnillä ostanut, sillä homman juonihan oli siinä, että minä neuloisin niistä langoista mitä äitini osti.😂 Hän nimittäin innostui, myyjän suotuisella avustuksella tietenkin, kämmekkäistä ja lyhytvartisista kesäsukista. 

Että semmoiset sitten laitoin puikoille.


Näistä pikkusukista tuli kyllä kivat. Tästä kerästä taitaa tulla vielä toinenkin pari. Taidan ne tehdä vielä itselleni. 

 

Lanka on Regian Cotton Color "Springtime Mood". Ihanan tuntuinen puuvillalanka jossa on 18% polyamidia ja 10% polyesteriä. 


Ensin vähän arastelin, kun kyseessä on niin ohut lanka. Sukkia kun olen neulonut aiemmin lähinnä vain seiskaveikasta. Pelkäsin vähän, että näistä tulee semmoinen ikuisuusprojekti, kun pitää ohuilla puikoilla tikutella. Että valmista ei tulisi millään. Mutta yllättävän nopsaan homma kuitenkin eteni. Ja tuo pitsikuvio oli aika kiva neuloa. Sen oppi aika kivuttomasti ja, yllättävää kyllä, jopa minun oli helppo sitä työstäkin seurata. Yleensä kun turvaudun aika tiukasti ohjekaavioon ja silti menee välillä rankasti metsään. Nyt tarvitsin kuvallisen ohjeen vain alkuun ja sitten homma soljuikin ihan luvattoman helposti eteenpäin.

Pitsineuleen malli on Drops Designin "June Jumpers". 

 

***

Tuosta lankakauppa VillaPallosta muuten vielä sen verran, että muutama viikko takaperin kuulin, että sen toiminta loppuu. Tosi harmillista. 

Nyt siellä näytti olevan vielä muutaman päivän kaikki tuotteet -60%, että jos jollakulla on kulkua Pirkkalan suuntaan, niin käykääpä kurkkaamassa.

 ***

 

Nyt on ketjusilmukan kiristelijällä takana ensimmäinen kesälomaviikko. Pari ensimmäistä lomapäivää vietettiin tyttären kanssa kahdelleen Porvoossa ja Haikon kartanossa.

 Oli kyllä kiva reissu. Ja aurinkoinen sää ja lämpö hellivät lomalaisia.

 


Muuten aika onkin vierähtänyt mökkihommissa. Vähän maalaushommia ja siivoilua. Neulomista, lukemista ja aurinkoa. Kaikkea sillälailla mukavasti ja sopivasti.

 

Aurinkoista ja lämmintä juhannuksen aikaa jokaiselle joka niemeen ja notkelmaan!

🌞🌞🌞

Mari

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️