torstai 13. kesäkuuta 2024

Pitsineule villasukat

 


Toukokuun helteiden jälkeen kelit viilenivät sen verran, että mielellään taas kiskaisee villasukat palelevien varpaidensa lämmikkeeksi. 

Eikö vain? Kyllä.  


 

Suomen kesä näyttää meille parastaan, sateineen ja paisteineen. 

Saan nyt taas olla muutaman päivän täällä meidän mökillä ihan yksikseni ja saan nauttia kesän kauneudesta aivan kaikessa rauhassa. 

Takassa palaa tuli, ikkunan takana hehkuu ilta-auringon kaunis valo ja omia jalkoja lämmittävät paksut villasukat. Parhautta juuri nyt.

 

 

Ajeltiin muutama vuosi sitten Luopioisiin ja kävin siellä tutustumassa lankakauppaan nimeltä Hilma&Olga. Tuolta reissulta tarttui mukaan muutamia kivan värisiä keriä Lankavan Mainio-sukkalankaa. Ja nyt viimeinkin yhdestä niistä keristä syntyi uudet villasukat. Ja miten kivat villasukat! 


Ohje näihin sukkiin löytyy Novitan sivuilta. Nimi näille on yksinkertaisesti Pitsineule villasukat.

 Kyllä minun mielestäni Novitan suunnittelijat voisivat nimetä näitä sukkaohjeitaan vähän kivoimmillakin nimillä vaikka laittamalla hieman mielikuvitusta peliin. Vaan onhan toki tuokin nimi. Ytimekäs ja kuvaava.

 


 

Pitsineulesukkien neulominen on ihan parasta puuhaa. Ja ihanin hetki näissä on aina se, kun mallikerran vihdoista viimein oppii ulkoa ja puikot suorastaan lentävät ja valmista tulee. Haastavuus tuleekin sitten siinä, jos kuvio on liian vaikea ja rivi riviltä seurattava. Siinä ei välttämättä ajatus aina pysy kasassa ja virheitä syntyy.

Mutta mukavaa neulominen on aina.

 Sukkien kuvaaminen ei sitten olekaan mikään helppo homma. Aina meinaa olla vähän sama ongelma, että miten saada värit toistettua kuvissa sellaisina kuin ne on oikeasti!? 

Huonosti taas taisin onnistua. Mutta saitte varmaan ajatuksesta kiinni?😀

💚

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️