perjantai 12. huhtikuuta 2024

Pohjolan emäntä

 

 

 

Nyt on virallisesti kevät. Ja minulla valmiina uusi villapaita. Koska vielä voi tulla kylmä. Ehkä. No vappuna ainakin. Ja juhannuksena.😀  Kauan sitten aloitettu neule valmistui pitkän kaavan mukaan ja monen mutkan kautta, ja kuitenkin juuri ajallaan. 

 

Tein Pohjolan emäntä -neuleen. 

Ohje on Jenna Kostetin Neulottu Kalevala -kirjasta. Kirjassa on kauniita neuleita jotka ovat saaneet inspiraationsa Kalevalan runoista. Toteutukseen asti itselläni on päässyt vasta tämä yksi ainokainen mutta kovasti haaveilen tekeväni vielä monta muutakin. Kirjassa on niin monta ihanaa neulemallia.💗 Ja tämän, edelleen jatkuvan, islantilais- ja norjalaisneuleiden huuman keskellä on kiva, että jotkut tekijät ja suunnittelijat inspiroituvat myös tästä ihan meidän suomalaisten omasta rikkaasta ja ainutlaatuisesta kulttuuriperinnöstä.

 


Ohjetta noudatin jälleen orjallisen tarkasti. Lankana työssä oli ohjeessakin mainittu Tukuwool fingering, kaksisäikeinen villalanka suomalaisestaa villasta. Lanka on aika ohutta, joten tikuteltavaa kyllä todellakin riitti melkein tuskastumiseen asti. 

 


Paita neulottiin saumattomasti alhaalta ylös ja siihen tehtiin v-pääntie.  Tuossa paidanhelman kirjoneulekuviossa huomaan nyt selvästi, että mikä merkitys on lankadominanssilla kirjoneuleessa. Tässä kun edelleen opettelen näitä kirjoneulehommia ja ajatus ei edelleenkään pysy aina kasassa, niin välillä huomaan unohtavani, että mikä lanka milloinkin dominoi. Ja sen taas huomaa lopputuloksessa. Välillä tuo kuvio ikäänkuin häviää tuon pohjavärin sekaan. Siinä kohtaa on siis unohtunut lankadominanssi.

 Vaan eipä se omassa käytössä haittaa. Kun tietää, että se kuvio siellä on, niin sen näkee vaikka olisi heikommatkin viivat.😅


 Niinhän tässä taas sitten kävi, että paidan valmistumisen viime metreillä vannoin, että en enää kirjoneuleita tee. Että jos sanani syön, niin mörökölli minut vieköön. Kun ei ne kirjoneulehommat suju muuten kuin tuskalla höystettynä.

 Mutta annas olla. 

Nyt on taas puikoilla kirjoneule.

Ja odottelen koska se mörökölli tulee hakemaan.

 

Ihania keväisiä huhtikuun päiviä!

💚

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️