perjantai 5. heinäkuuta 2019

Lautasliinarenkaat kierrätysteemalla

Jokunen vuosi sitten törmäsin netissä hauskaan ideaan, jossa oli tehty lautasliinarenkaita kuohuviinipullojen korkkien metalliosista. Enää en ole ihan varma missä sen idean ensi kerran näin, luulisin kuitenkin, että potentiaalisin ehdokas olisi loistava Kaikki paketissa -blogi. 


Tämä juttu tuntui silloin heti siltä, että kokeiluun menee. Muutaman ehdin silloin taiteilemaan, kun jonkun juhlallisen hetken jäljiltä oli laatikon pohjalle jäänyt pyörimään pari korkkia. Niistä tulikin todella kivoja ja näyttivät kattauksessa hauskalta.





Silloin elettiin juurikin kasvaimen löytymisen aikaa ennen ja jälkeen. Ja vaikka kuinka olisin niihin aikoihin halunnut väkerrellä kaikkea pientä ja ihanaa, niin se ei vaan silloin onnistunut. Ne pari rengasta vääntelin valmiiksi, kädet täristen. Ja arvatahan saattaa, että siihen se sitten jäi se homma. Ja ei kyllä korkkejakaan ollut liiaksi.


Sen jälkeen olen laittanut visusti talteen kaikki ja kaikkien mahdolliset kuohuviinipullojen korkit. Ihan ajatuksella, että jos joskus tekisin noita hauskoja lautasliinarenkaita enemmänkin. Mielikuvittelin niitä hauskana lisänä mökkikesän parempiin kattauksiin. Mutta koska edelleen pienten asioiden näpertely ei houkuttele, ihan johtuen käsien tärinästä ja hien määrästä joka valuu otsalla ja selkää pitkin näpertelyn aiheuttaman tuskan takia, keräämäni korkkikokoelma on saanut olla aika rauhassa mökillä lipaston ylälaatikossa.






Nyt sitten ennen juhannusta iski pakottava tarve tehdä näitä renkaita edes sen verran, että saisin juhannuspöytään uutta hauskaa kattaukseen.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan nämä renkaat valmistuvat ihan vain taivuttelemalla tuo ylimääräinen metallilanka kauniisti tuon "korkin" alareunaan. Siinä taivuttelussa saa olla helläkätinen ja varovainen, sillä lanka on välillä aika herkkää katkeamaan. Jonkinlaiset pikkupihdit ovat tarpeen. Itse olen käytänyt korupihtejäni. Sekä pyöröpihdeille että lattapäisille pihdeille on käytäntö osoittanut tarpeen. 


Ja jos tuon metallilangan katkaisee lyhyemmäksi tai jos se katkeaa, niin kannattaa tarkistaa, ettei metallilangan pää jää liian teräväksi. Terävä metallilangan pää kun raapaisee herkästi haavan käteen rengasta käsitellessä.

Sitten vaan rakentelemaan hauskoja tai vaihtoehtoisesti erittäin tyylikkäitä kattauksia kesäpöytiin. Näillä lautasliinarenkailla onnistuu molemmat!

Ihanaa viikonloppua teille kaikille 
vesisateisesta saaresta!
💙
Mari 

4 kommenttia:

  1. Hauska idea! Ihanaa viikonloppua myös sinulle:)

    VastaaPoista
  2. Tuo on hieno idea, se tulee kopioitune käyttöön! Iloista sunnuntai iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!❤️ Samoin sinulle kivaa alkavaa viikkoa.🙂

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️