sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Virkattu kevätkukka



Olisikohan nyt jo kevään ensimmäisten iloisten kukkijoiden aika?

Leskenlehtiä ainakin olen jo bongannut Hämeessä, ja sinivuokkoja. Krookuksia ja idänsinililjojakin jo jossain kävelylenkilläni ohimennen näin. Kyllä kuplii sisälläni ihana riemu, kun luonnosta löytää päivä päivältä enemmän ja enemmän ihania kevään merkkejä! Tai kun aurinko jo lämmittää ihanasti talvenkalpeita kasvoja.

Näitä kuvissa olevia kevään kukkijoita ei tapaa lenkkipolun varrelta eikä aurinkoiselta rinteeltä. Näitä löytyy meidän kotoa. Olisikohan kyseessä sitten tämän kevään teemakukka, sitkeä karanteenikukkija. Jokatapauksessa nämä ovat takuuvarmoja ilon tuojia, hauskoja pieniä yksityiskohtia koristeeksi, menestyvät kaikilla kasvuvyöhykkeillä eivätkä pelkää takatalvea eivätkä pahaakaan kevätmyrskyä.






Nämä kevään rohkeat kukkijat olen virkannut Merja Ojanperän vinkeillä. Ohje löytyy Merjan Kauneimmat villasukat kirjasta. 
Kiva löytää hieman erilainen tapa tehdä virkkaamalla kukka. Tällä tavalla tehtynä kukista tulee hauskan kolmiulotteisia. Tykkään!








Nämä kukat virkkasin varastoni vanhoista seiskaveikan jämistä kolmosen koukulla.

Tuo kuvissa näkyvä koukku on muuten osa tyttäreltä saamaani syntymäpäivälahjaa. Miten hän osasikin ostaa noin kivan värisen koukun! Taitaa siis tyttö tuntea äitinsä.😂 Ja toki lahjaan kuului myös koukun väriin sopivaa lankaa, ja herkkuja. Tietenkin.




 Näille valmiille kukille on jo tiedossa erityinen loppusijoituspaikka. 
Mutta kyllähän näitä voisin tehdä eri väreissä koristeeksi vähän sinne sun tänne. Tuomaan hieman hyvää mieltä tähän elämään ja olemiseen. 
Ilonaiheita kun ei näinä päivinä ole liian kanssa.



Näiden kukkijoiden myötä toivottelen teille ihanaa
aurinkoista palmusunnuntain iltaa!

Pidetään edelleen hyvää huolta itsestämme ja toisistamme
ja nautitaan ihanasta keväästä.
💙
Mari

6 kommenttia:

  1. Suloisia kevään ensikukkia olet virkannut.♥️
    Ihanaa kuluvaa pääsiäisviikkoa sinulle.♥️

    VastaaPoista
  2. Todella kauniita kevätkukkasia! Noista saa kyllä vaikka millaista koristetta aikaiseksi, toimivat ihan siltäänkin. Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä niin kivoja pikkukukkia. Ja kivoja ja nopeita tehdä. Ihanaa pääsiäisen jälkeistä aikaa, lumista sellaista.🙂

      Poista
  3. Linkki kukkiin ois ollut kiva!
    Ovat kyllä ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kukat on ihania. Ohje niihin löytyy Merja Ojanperän Kauneimmat villasukat -kirjasta.👍

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️