maanantai 30. maaliskuuta 2020

Kuninkaallisia vaatejuttuja

Ihanaa, kun on aikaa. Vaikka taustasyyt tähän äkilliseen vapaa-ajan runsauteen eivät olekaan kovin mukavia, niin nautin silti. Ja erityisesti nautin, kun nyt on ollut aikaa tehdä vaikka ja mitä
. Kaikkein eniten olen tässä viime aikoina nauttinut tärkeästä roolistani kuninkaallisena vaatetuksen huoltajana. 
Ihan paras rooli ikinä!


Sillä, olipa kerran eräs pieni silkkihiuksinen prinsessa jolla oli tuhansittain toinen toistaan kauniimpia mekkoja kuninkaallisessa vaatehuoneessa. Siellä nämä arvokkaat kuninkaalliset puvut roikkuivat siisteissä riveissä, kauniisti värien mukaan ripustettuina. Ja sieltä tämä tarinamme pieni suloinen prinsessa kävi joka aamu valitsemassa kauniin mekon yllensä päivän touhuihin.
Mutta vaikka mekkoja ja pukuja roikkui tuolla kuninkaallisessa vaatehuoneessa monia ihania ja kimaltavia, ei tälle tarinan pienelle prinsessalle kelvannut kuin yksi ja ainoa. Tuo sininen lempimekko päällään hän juoksi joka päivä touhuihinsa ja leikkeihinsä. Maailman muut pikkuprinsessat vähän ihmettelivät moista. He itse kun eivät halunneet yhtenäkään päivänä käyttää samaa mekkoa toista kertaa. Pikkuprinsessan valintaa hämmästeltiin ja kummasteltiin mutta hän ei moisesta piitannut.


Vaan sitten tapahtui eräänä päivänä kaikkein kamalinta mitä kuvitella saattaa. Pieni silkkihiuksinen prinsessa huomasi trampoliinilla hypittyään ja kiivettyään kuninkaanlinnan kuninkaallisen puiston keskellä kasvavaan tammeen, että lempipuku oli mennyt rikki. Riks räks revennyt ja rispaantunut. Ja voi mikä suru siitä syntyi!
 Eivät kelvanneet muut kuninkaallisen vaatehuoneen mekot tarinamme pikku prinsessalle. Ei vaikka kuningatar yritti tarjota muita kauniita mekkoja prinsessan ylle. Ei auttanut kuninkaankaan lohdutus. 
Ei. 

Tarinamme pikku prinsessa oli kuitenkin aika nokkela ja viisas pikku prinsessa. Aikansa mekon kohtaloa harmitellessaan hän muistikin kuninkaallisen vaatetuksen huoltajan!
Kuningatar antoi autotallipojille käskyn ajaa kuninkaallinen auto palatsin oven eteen, ja niin he pikkuprinsessan lähtivät joutuin matkaan kauas kauas 
Kanta-Hämeeseen vaatehuoltajan luokse. Kovat ajat olivat koetelleet myös kuninkaallisia ja palatsin vaatehuolto oli jouduttu ulkoistamaan kauas vieraille maille.
Pikku prinsessa ei kuitenkaan halunnut antaa kallisarvoista pukua kenenkään muun käsiin, vaan halusi itse matkata pitkän matkan Hämeeseen ja toimittaa pukunsa perille.


Mekkoa parsittiin ja kursittiin, pestiin ja paikattiin. Lisättiin jopa hieman kimallusta pienen prinsessan toiveiden mukaan.

Ja voi, miten iloiseksi pieni silkkihiuksinen prinsessa tulikaan, kun sai lempimekkonsa entistä ehompana takaisin. 

Valtakunnassa siis kaikki hyvin
ja
Hänen Korkeutensa kuninkaallisessa puistossa leikit jatkuvat entiseen malliin.

(kuva julkaistu kuningattaren luvalla)
Tänään on siis lomautuspäivä nro.6😂
Ja tuon mekon olen tehnyt vuosia sitten tämän pikkuprinsessan isosiskolle. 
 
Yritetään löytää tämän vallitsevan tilanteen keskeltä myös jotain 
mistä saamme iloa ja joka tuo hymyn huulille!
Pysykää terveenä!
💙
Mari

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana tarina! Osaat niin kauniisti sanoittaa! Ja myös ommella:) Todella ihana pikkuinen silkkihiuksinen prinsessa ja hänen sininen lempimekkonsa! On hienoa, että lomautuspäivistäkin löytyy positiivisia asioita; nyt on sitä "ylimääräistä" aikaa hyödynnettäväksi. Asioilla on siis puolensa;) Ja onneksi on kevät ja aurinkoista. Kivaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu❤️ Ajattelen, että nyt jos koskaan on hirmuisen tärkeää löytää ja hoksata kaikki pienen pienetkin ilon aiheet.☺️ Tämä aika ei niitä meidän eteen juurikaan heitä. Onneksi on tosiaan KEVÄT😍. Siinä on ilonaihetta! Ihanaa viikonloppua sinullekin!

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️