keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Vakavaa hurmaannusta



Ja varmaahan on nyt sitten tällä hetkellä ainakin se, että virkkuuhommat ja neuleprojektit näyttelevät tällä hetkellä neulojan elämässä vahvaa sivuosaa.
Näin ne asiat muuttuu. Yhtenä hetkenä loistoa pääosassa ja seuraavana hetkenä vain sivuosa.
Ei vaineskaan. Ei tilanne niin paha ole. Neulottelija on vain tällä hetkellä niin hurmaantunut uudesta kotikaupungista ja sen kesäisestä kulttuuritarjonnasta, että ei vaan aika riitä ihan kaikkeen.


Yksi vakavaa hurmaannusta aiheuttanut kohde on ehdottomasti
Finlaysonin alueelle heinäkuun alussa avautunut hieno ja mielenkiintoinen Finlayson Art Area 2020. Se on upea sekoitus maalauksia, valokuvia, installaatioita, taidegrafiikkaa ja paljon muutakin. Ja sieltähän neulojan on voinut bongata useampana päivänä ihmettelemässä, ihastelemassa ja nauttimassa tunnelmasta.


Taidetta voi löytää Finlaysonin alueella mitä ihmeellisimmistäkin paikoista. Teoksia on kirjaimellisesti ripoteltu sinne tänne ympäri vanhaa tehdasmiljöötä. Siellä kannattaa liikkua todella hitaasti ja nautiskella ainutlaatuisesta tunnelmasta.




Ja vaikka muutamaan kertaan olisi jo koko paikka tullut koluttua, niin kyllä sitä välillä kuitenkin hämmästyy taas jostakin uudesta.

Olen rakastunut tähän paikkaan.


Vaikka kyllä kuitenkin minun suurin rakkauteni on Näsikallion suihkulähde ja sen takana avautuva Näsinpuisto. Puistoon mennessä on ihana pakata reppuun kirjat ja käsityöt ja viivähtää hieman pidempäänkin.
Rakkaus tähän paikkaan kumpuaa varmaan jo kaukaa lapsuudesta. Mummolleni oli aikanaan hyvin tärkeää käydä alkukesästä katsastamassa Näsikallion suihkulähde ja sen upeat kukkaistutukset. Se oli ikäänkuin virallinen varmistus kesän alkamiselle. Se oli tärkeä rituaali mummolle ja sitä myöten siitä tuli tärkeää myös minulle. Nuorempana joskus se oli jotenkin jopa vähän noloa. Myöntää nyt, että jonkun suihkulähteen kesäkukat ovat niin tärkeitä. Mutta hei, miks ei?!


Eikähän tämä kesä nyt aivan ilman käsitöitä kulu. Tietenkään.
Työn alla on, ja monta. Niistä tarinaa teille myöhemmin. Mutta innoissani olen niistäkin. Niinkuin nyt kaikesta muustakin!


Ihanaa heinäkuun loppupuolta ihan jokaiselle!
💗
Mari



6 kommenttia:

  1. Kiva tutustumispaikka ja varmasti tosiaan hyvin mielenkiintoinen.
    On tosi ihanaa, kun jotkut asiat herättävät muistoja ja ovat tärkeitä itselle vuosien takaa 🤍
    Mukavia heinäkuisia päiviä sinulle!

    VastaaPoista
  2. Ihanan oloinen paikka! :)<3

    https://redeliinanrojukoppa.blogspot.com/

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia mietelauseineen.
    Kyllä tuolla saa hyvinkin päivän kulumaan, muutenkin koko Finleisson on upea paikka, jota ihailee,siellä käydessään.
    Ei ollenkaa ole noloa, että olet pitänyt tuosta Näsilinnan suihkulähteestä ja sen kukkaloistosta. Upea paikka, en ollenkaan ihmettele, että se oli mummusi lempipaikka ja nyt sinun. Se on sinun juttusi ja niin sen täytyy mennä. ❤️
    Ihanaa kesän jatkoa sinulle!
    T :- Satuli -

    VastaaPoista
  4. Ihanaa kesää sinullekin.♥️

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️