sunnuntai 2. elokuuta 2020

Kotimaan matkailua. Helmenä Strömsö.


Kotimaan matkailu.
Se on ollut tämän kesän trendi.
Tosin jotkut huimapäisimmät ovat jo uskaltautuneet seikkailemaan maailmalle mutta valtaosa heistä, jotka yleensä lomansa ovat ulkomailla viettäneet, ovat tänä kesänä päätyneet tutkailemaan kotimaan upeita kohteita. Ja ehkä hyvä niin.
Itse löysin tänä kesänä upeita ja mielenkiintoisia elämyksiä ihan täältä kotimaan kamaralta. Ihan fiiliksissä vieläkin. Tämän postauksen kaikki kuvat ovat Vaasasta, Strömsöstä.


Itselläni ei olisi vielä rohkeus riittänyt matkaamiseen ulkomaan ihmeiden ääreen. Ja toisaalta oli ehkä parempikin niin, sillä teimme mieheni kanssa suhteellisen hauskan reissun länsirannikon suuntaan. Ajatuksenamme oli käydä katsastamassa rannikon pieniä paikkoja, niitä joihin yleensä ei tule suunnattua. Ja niitä joihin ei kyllä ihan sattumalta tule päädyttyä. Ja kyllähän se oli aika avartavaa.



Kotimaastakin löytyy paljon mielenkiintoisia ja käymisen arvoisia paikkoja. Ihmisten kannattaisi ehkä enemmänkin lomilla suunnata tutkailemaan näitä oman maamme kohteita ja nähtävyyksiä. Veikkaisin, että kotimaan kohteet tarjoavat jopa osin mielenkiintoisempia kokemuksia kuin loppuunkalutut etelän kohteet. Ja erityisen hienoa oli se runsas turistien määrä länsirannikolla. Vaikka tietenkin se syy miksi näin tänä kesänä oli, ei tietenkään kovin hieno juttu ollutkaan. Mutta toivottavasti tämä kesä antoi meille jonkinlaisen sysäyksen siihen, että kotimaassakin voi lomansa viettää ja että nähtävää ja kokemuksia riittää täälläkin.


Meidän reissumme suuntautui Pori-Kristiinankaupunki-Kokkola-Kalajoki reitille. Porissa on tullut toki joskus aiemminkin käytyä mutta muuten oli uutta ja outoa. Tuosta matkasta riittäisi tarinaa vaikka (ja ehkä niistä myöhemmin) ja kuinka mutta se mikä neulojaa säväytti oli Vaasa ja visiitti Strömsöhön. Kummasti tuli väsyneeseen matkailijaan virtaa, kun äkkäsin, että Vaasassa voi vierailla Strömsössä.


Siis kyllähän te tiedätte. The Strömsö. Kaikkien askartelijoiden ja käsillätekijöiden pyhä ohjelma. Ja siellä se oli. Strömsö ihan konkreettisesti. En ole koskaan aiemmin käynyt paikassa, vaan kyllä olisi kannattanut. Kaunis miljöö uimarantoineen ja puistoineen. Ja parastahan oli tietenkin se, että asiat joita Strömsön väki on vuosien varrella tehnyt ja itse on televisiosta noita projekteja  seurannut, löytyivät sieltä ihan oikeasti. Ja sieltä löytyi myös neulojan oma neuleprojekti.
Tietenkin.
Kyllä oli neuloja fiiliksissä.



Sisään Strömsöön huvilaan ei tuolloin meidän käyntimme aikana päässyt.
1852 rakennettuun huvilaan pääsee tutustumaan opastetuilla kävelykierroksilla ja erikseen varattavilla ryhmävierailuilla. Tuolloin ei harmillisesti ollut mahdollisuutta vierailuun mutta onneksi huvilaa ympäröivä puistoalue uimarantoineen on aina kaikille avoin ja alueeseen pääsee tutustumaan vapaasti omaan tahtiin.


Hieno paikka kaikkineen. Suosittelen lämpimästi käyntiä, ota mukaan vaikka viltti ja retkieväät ja viivähdä pidempäänkin. Nauti tunnelmasta ja ihanasta miljööstä. Tutkaile telkkarista tuttuja projekteja tai ota ideoita omiin juttuihin.
Ennen kaikkea, ota kotimaa haltuun ja huomaa miten loistavia kohteita ja paikkoja meillä täällä on.


Ihanaa alkavaa uutta viikkoa!
💙
Mari

2 kommenttia:

  1. Kyllä on upea miljöö.
    Itsekkin vasta huomasin lomareissullamme, kun olimme ajelleet poispäin jo hyvän matkaa, että Vaasassa olisi ollut Strömsö.
    Tällä kertaa se jäi nyt näkemättä, mutta onpa mitä seuraavalla kerralla sitten odottaa, kun sielläpäin ajelemme. 😄
    Todella ihania kuvia.
    Ihanaa elokuuta sinulle.
    T: - Satuli -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Strömsö on kyllä kaunis paikka. Vähän jäi harmittamaan, kun ei päästy kurkistamaan huvilaan sisälle, paitsi ikkunoista.😂 Ehkä meidänkin täytyy tehdä vielä yksi retki sinne.
      Kaunista elokuuta sinullekin♥️

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️