lauantai 15. huhtikuuta 2023

Kevään viimeiset lapaset

 

 

Nämä auringolla väritetyt lapaset saavat luvan, ja kunnian, olla viimeiset tikuttelemani lapaset tälle keväälle. 

 

 

Nämä lapaset kun puikoille sain, ei keväästä ollut vielä edes kalpeaa aavistusta. Silloin elettiin vasta marraskuun lopun pimeitä päiviä. Ja koska työn alle otin kirjoneule vihulaisen, ei näiden valmistuminen ollut taas ihan mikään läpihuutojuttu. Aikaa se otti. Ja se olikin sitten taas se tuttuakin tutumpi "neulo, pura, luo uudelleen" -reitti. 

Pääteltäväksi nämä päätyivät vasta keväisen auringon kirkkaassa lämmössä. Joskus nämä hommat vaan ottavat vähän enemmän aikaa. Näköjään.😂

Työn jälkeä ja neulojan käsialaa ei kovin tarkalla silmällä kannata tiirailla. Nämä on riittävän hyvät. Lapasiksi kuitenkin tunnistettavissa.

 

 

Mutta niin vaan taas ne valmiiksi tein. Kevään keltaista talven pimeydessä. Näitä oli kuitenkin kaikesta huolimatta kiva tehdä. Eikä vähiten juurikin tuon väriyhdistelmän takia. En tiedä onko valkoinen ja keltainen ihan paras väripari kirjoneuleeseen. Mitä mieltä olette? Tuntuu vähän, että tuo kuvio häviää. Olisi varmaan pitänyt olla vähän voimakkaampi väri valkoisen kaverina. Mutta tuohon hetkeen lankalaatikosta huuteli kovalla äänellä nämä seiskaveikan langat, kevään keltainen ja puhtaanvalkoinen.

 

 

Ohjeeseen törmäsin selaillessani Pinterestiä taas jonain yön hiljaisena tuntina, kun nukkumatti oli reissullaan eksynyt eikä ehtinyt meille ollenkaan. Ne on pitkiä tunteja, kun muu kotoväki nukkuu ja itse mietit, että mitäköhän sitä alkaisi. Onneksi on neuletyöt, Pinterest, kirjat ja ristisanatehtävät.

Ohje on ilmeisesti alunperin lähtöisin ruotsalaisesta neule- ja käsityölehdestä "Stickat & Sånt".


 

Minäpä toivottelen nyt teille kaikille leppoisaa lauantai-iltaa ja lämpimiä kevätpäiviä.

Nyt otan keskeneräisen neuleprojektini työn alle ja jään seuraamaan Farmin tyyppien edesottamuksia.😀

💛

MariEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️