lauantai 29. huhtikuuta 2023

Kevät kämmekkäät

 


 Lupasin, että ei enää lapasia, koska kohta on jo kesä, tai ainakin ollaan menossa kohti kesää. Mutta kämmekkäistä ei ollut mitään puhetta. Niitä voi edelleen tehdä vaikka kalenteri kääntyy ihan justiinsa toukokuun puolelle. Ja koska sää on aika kalsea vielä, niin kyllähän ihminen jotain lämmikettä tarvitsee. Ja varsinkin, jos on kovin palelevainen ihminen. Niinkuin rakas äitini.💗

 


Nämä tein siis äidilleni. Mutta kyllä omiinkin käsiin tämmöiset ihanuudet voisivat olla tosi kivat. Täytyy varmaan vielä tehdäkin. Nämä yksilöt neuloin Järbon Alpacka Solo langasta, joka on nimensäkin mukaisesti 100% alpakkaa. Malli löytyi Kotilieden sivuilta. Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö -lehdessä 4/2022.

 Näistä tulikin niin super ihanan pehmeät, lämpimät ja silkkiset. Ja saajakin tykkäsi hyvin paljon.

 


 

Ajatus näistä kämmekkäistä syntyi eräällä äitini ja minun yhteisellä kauppakierroksella. Löydettiin kiva pieni lankakauppa nimeltään VillaPallo. Aika söpö nimi, eikö? Tämä kiva lankakauppa ja sen supermukava yrittäjä löytyvät Kauppakeskus Veskasta, Pirkkalasta.

Yllättävää kyllä, itse en juuri tuolla käynnillä ostanut yhtään lankakerää. Mutta äitiäni ei oikein meinannut saada sieltä pois. Itse hän ei neulo mutta ei se hidastanut yhtään vauhtia lankakerien hypistelyä ja värien ihastelua. Sitä oli aika hauska seurata.

 


 

Äiti viihtyi oikeinkin hyvin siellä lankakerien keskellä. Sittenhän toki alkoi kivasti viritä runsaasti erilaisia ideoita, että mitä niistä langoista minä voisin hänelle tehdä. Kassan kautta kun poistuttiin, niin mukaan oli valikoitunut sitten lankaa juurikin näihin kämmekkäisiin ja sitten vielä muutamiin kesäisen keveisiin sukkiin. Kämmekkäät ovat nyt valmiit, sukkiin mulla on malli jo selvillä mutta ne odottavat vielä omaa vuoroaan päästä puikoille.

 

 

Ihanaa toukokuun alkua ja hauskaa vappua jokaiselle!

💗

Mari


2 kommenttia:

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️