perjantai 19. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen betonikoristeet



Näiden betonisten pääsiäismunien kera toivottelen teille kaikille ihanaa ja rauhaisaa pääsiäisen aikaa!


Tämä on taas tällainen pieni kurkistus menneeseen, sillä nämä pääsiäiskoristeet olen tehnyt jo vuosi tai kaksi sitten. Ihan en tarkalleen pysty muistamaan ajankohtaa... Tämmöisiin betonisiin pääsiäismuniin taisin törmätä joskus Pinterestin mielenkiintoisessa ideoiden maailmassa. Ja ne on kyllä niin kauniita.💚 Pakkohan tuo oli kokeilla.

Munat valoin ihan oikeiden kananmunien sisälle. Kananmunan kuoreen tein pienen siistin reiän, kooltaan ehkä noin sentti kertaa sentti. Kananmunan sisältö täytyy tottakai saada sieltä ensin ulos ja talteen. Sitten myöhemmin onkin hyvä leipoa vaikka kakku kun munatkin on jo rikottu.👌 Tyhjä kuori kannattaa myös huuhdella. Varovainen täytyy tässä kohtaa muistaa olla kun pelkkiä hauraita kuoria käsittelee.
Varmuuden vuoksi vielä öljysin munankuoret kevyesti sisältä. Pieni tippa ruokaöljyä kuoren sisälle ja hetki munankuoren pyörittelyä joka suuntaan niin öljy leviää kauttaaltaan joka puolelle. Lähtee tuo kuori sitten vähän helpommin betonin päältä pois.




Askartelubetoni osoittautui tässä touhussa hyväksi ja helpoksi. Ja sitä onneksi myydäänkin tuommoisissa sopivan pienissä pöntöissä. Ei tarvitse suotta kotiin ostaa mitään jättisäkkiä. Jättisäkki sitten kesäksi puutarhaan tai mökille isompia projekteja varten.😁

 Askartelubetoni on helppo käyttää. Siihen tarvitsee lisätä vain vesi. Valmiin seoksen sitten liruttelin öljyttyjen munankuorien sisälle, ihan piripintaan. Lopuksi on hyvä vähän koputella kuorta varoen, että sisältä lähtee kaikki mahdolliset ilmakuplat pois. Tosin ei nyt kovin paljon haittaakaan jos niitä kuplia jää. Antaahan se munan pinnalle vähän erilaisemman ja ihan hauskan ilmeen.

Nämä betonimunat kuivuvat aika nopeasti. Ja sitten kun tuntuu, että betoni on kovettunut ja kuivunut, niin munan voi viimeistellä. Varovasti voi koputella kuoren rikki. Itse nakuttelin veitsen kädensijalla kevyesti pinnan rikki. Pöytään sitä ei ehkä kannata kovin lujaa paukutella. Ja kun pinnan saa rikki, niin tuon betonimunan voikin sitten kuoria aivan kuin kananmunan muutenkin.
Ja sitten koristelu! Siinähän on sitten vain taivas rajana. Voihan betonimunat toki jättää ihan ilman turhia koristeitakin. Ne on kauniita ihan niinkin. 
Itse halusin näihin koristeita mutta niin, että ovat kuitenkin aika yksinkertaisia, joten lisäsin vain paperinarua ja helmikanan höyheniä.








Ihanaa pientä näpertelyä oli näiden tekeminen! Aikaa se ottaa mutta on täysin joka hetken arvoista. Ja taatusti on vuodesta toiseen kestävä pääsiäisen koriste. Muna itsessään säilyy ja jos koristeet nuhraantuu, niin aina voi vaihtaa uudet!



Ihania pääsiäisen pyhiä!
Nauttikaa keväästä ja muistakaa hemmotella itseänne.💝



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️