sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Huvilan huussi





Ei ole viime päivinä laitettu pensseleitä santaan, vaan sinne ovat menneet puikot ja koukut. Ohjelmassa on ollut oma kotitekoinen versio telkkarista tutusta Huvila ja huussi -ohjelmasta. Tässä osiossa on kyytiä saanut meidän mökillä huussin väsähtänyt ja kulunut ilme!
Vaikka koukkuilu ja puikkoilu ovat ihan niitä parhaita hommia, niin on todella virkistävää tehdä välillä jotakin ihan muuta.




Vaikka mökkiä ollaan parina kesänä isännän johdolla kovasti remontoitu ja laiteltu kivaksi, niin tuo meidän huussi on saanut aivan rauhassa olla möllötellä ihan alkuperäisessä kuosissaan. Viime kesänä kuitenkin alkoi mökin emäntää aavistuksen kyllästyttää tuo huussin kulahtanut ilme. Suunnitelmia ja ideoita siinä kyllä mieleen tuli ja meni mutta niin vaan se kesäkin meni ilman toimenpiteitä huussin ilmeen kohentamiseksi. Toki tuolloin ei oikein ollut voimiakaan ottaa isompaa projektia työn alle.

Vaan nyt!
Viikko sitten mökin isännälle kerroin suunnitelmista huussin suhteen ja sinne haaveilemastani värimaailmasta. Eikä mennyt montaa hetkeä kun maalit projektia varten kannettiin kotiin. Näppärää tuommoinen kotiinkuljetuspalvelu! Ilmaisin vain aikomukseni maalata ja värit, ja hups! siihen ne eteiseen ilmestyivät.😊





Kaksi päivää siihen huussin maalaamiseen tällä minun tahdillani meni. Ja voi vitsi, miten siitä hommasta nautinkaan.
Ja oli ihana havahtua huomaamaan, että pystyin tekemään sitä hommaa yhtäjaksoisesti useamman tunnin kerrallaan. Pitkäjänteisyys hommassa kuin hommassa kun on viime aikoina ollut iso puute. Pieniä taukoja toki työn lomassa otin ja koko homman muutenkin ihan nautinnon kannalta. Se oli niin mukavaa!





Mutta valmiiksi sen viikonlopun aikana sain. Meidän mökkihuussin uudet helmenharmaat seinät ja muumitalonsininen istuin, ne on niin hienot verrattuna siihen entiseen.
Lopullinen stailaus ja vihonviimeiset "sisustukselliset" jutut jäivät vielä tulevaisuuteen. Kaikkea ei jaksa kerralla. Tuohon takaseinään haaveilen kyllä tekeväni sellaisen ison "pitsikukka" kuvion tummemman harmaalla maalilla. Nähtäväksi jää toteutuuko se ja koska.😉 


Ihania sunnuntain viimeisiä hetkiä ja uuden viikon alkua teille kaikille!

💕
Mari

6 kommenttia:

  1. Olen kuullut, että sininen väri on hyvä huussiin. Pitää kärpäset poissa. Meillä on mökillä vaaleansininen pömpeli, ja taitaa olla asiassa perää. Kärpäsiä ei ole siellä näkynyt. Hienoa jälkeä sait aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa muistelen kuulleeni tuosta sinisestä väristä. Tosin se ei ollut mielessä kun värejä valitsin. Mutta onneksi tuli tehtyä hyvä valinta! ;) Toivottavasti tuo myös pitää paikkansa eikä kärpäsiä huussissa pörrää tulevana suvena.

      Poista
  2. Aika kätevää tuollainen, että maaliliikkeillä on kuljetus mahdollisuus myös. Meilläkin pitäisi vähän päivittää meidän julkisivua meidän kesämökillä ja pitäisi lähteä etsimään punamultamaaleja jostain. Tuo valkoinen sopii todella hyvin tuonne huussiin, että tulee todella siistin ja raikkaan oloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielelläni antaisin tunnustusta maaliliikkeelle kotiinkuljetuksesta mutta tässä tapauksessa kiitos kohdistuu tuohon meidän mökin isäntään. Hän kuljetti minulle maalit nopsasti paikalle, kun vain mainitsin, että voisin maalata. ;)
      Maalaaminen on kyllä mukavaa puuhaa. Ainakin jos ei tarvitse pipertää mitään kovin tarkkoja paikkoja.

      Poista
  3. Mahtavaa, että olette päässeet remonttihommiin, ja maalitkin sai kätevästi kotiinkuljetettuna. Meillä olisi tarkoitus laittaa kesämökille kokonaan uusi ulkohuussi. Paljon puutavaran siirtelyä siis tiedossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsette rakennushommiin siis. Meillä kyllä myös pitäisi itseasiassa uusia koko huussi, mietinnän alla on se projekti.

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️