sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Virkattu röyhelöhuivi



Tänään tunnen kyllä ihan häpeilemättä suurta tyytyväisyyttä ja onnistumisen iloa! 
 Onni ja ilo on niin suurta, että sisuksissa ihan kuplii.😄 
Taannoin postasin tarinaa käsityöhaaveistani ja erityisesti Kodin Kuvalehdestä löytämästäni kauniista virkatusta huivista. Silloin oli projektiin langatkin jo hankittuna, puuttui vain tekijän innostuksen herättely. Ja heräsihän se innostus siinä kun tarpeeksi asiaa mielessäni kypsyttelin. 
Ja nyt se kyseinen huivi on valmis!





Onneksi tuli tämä takatalvi vielä tähän kevään keskelle, niin olen saanut ihan hyvillä mielin käpertyä vapaahetkinä tuohon sohvatyynyjen keskelle tämän projektin parissa. Ei ole ollut isompaa poltetta pihatöihin, kun lunta ja räntää sataa joka toinen hetki ja järveltä puhaltaa jäätävä tuuli. 




Ohje tähän ihanaan huiviin tipahti käsiini vuoden takaisesta Kodin Kuvalehdestä. Malli on Silmukoita -käsityöblogin Nanna P.:n käsialaa. Tätä tehdessä sai kyllä haastaa itsensä. Huivi ei syntynyt kovin helposti mutta silti nautin sen tekemisestä todella paljon ja joka hetki. No, ihan rehellisesti jos sanon, niin alussa kyllä meinasi epätoivo iskeä virkkaajaan, kun malli ei ottanut muotoutuakseen lainkaan. Vaan tarpeeksi monta kertaa taas kun teki ja purkasi, niin kyllähän se homma siitä alkoi sitten pikkuhiljaa sujuakin.




  


Kyllä ylpeys omista taidoista on nyt kova. Tärisevin ja vapisevin käsin huivia toisinaan tein. Se on kummallista miten välillä tuo vasen käsi pelittää ihan melkein normaalisti ja sitten toisinaan vapina ja tärinä on niin kova ettei oikein tekemisestä tahdo tulla mitään. Ohuehko lanka ja suht paksu koukku eivät myöskään tärinän iskiessä ole hyvä yhdistelmä. 
Mutta pikkuvaivoista viis! 
Minä onnistuin ja minä pystyin tekemään jotain näinkin hienoa. 
Se tunne on mahtavaa!



Ohjeessa huivista oli kaksi kokoa. Tämä minkä tein on niistä se isompi ja kooltaan 29cm x 230 cm. Lankana oli Hjertegarnin Arezzo. Se on kiva sekoitus pellavaa, puuvillaa ja bambua.

Ihan mikään yhden illan projekti tämä ei minulle todellakaan ollut. Kuukauden päivät siinä suurinpiirtein tämän parissa meni. No, välillä oli työn alla tietenkin muitakin kivoja projekteja ja puuhia.

Tämä työ oli itsensä ylittämistä ja omien taitojen haastamista parhaimmillaan.  



 ”Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista, ja niiden voittaminen tekee elämästämme tarkoituksellista.” 
—Joshua J. Marine

Ihania isoja ja pieniä onnistumisen hetkiä teille kaikille!

💓
Mari

1 kommentti:

  1. Onneksi olkoon! Syystäkin olet onnellinen saavutuksestasi:)
    Todella kaunis huivi ja kauniisti kuvattuna.
    Kaunista toukokuun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️