maanantai 20. toukokuuta 2019

Onko luonnonvalkoinen trikookude luonnonvalkoinen vai beige?




Viime aikoina minua on aika paljon mietityttänyt Novitan trikookuteiden laatu. Tai ei niinkään laatu vaan värjäyserien värisävyjen erilaisuus. 

Olen nyt tehnyt kolme virkattua Asteri-mattoa samasta Novitan trikookuteesta. Jokainen matto on valmiina ollut kuitenkin aivan erilainen. Ja tällä kertaa tekijä ei voi katsoa peiliin syytä hakiessaan. 
Ensimmäinen, eli se minkä tein itselleni, oli oikeinkin hyvän värinen, ihana luonnonvalkoinen. Sitten sain tehdä ystävälleni toisen, ja hän kävi itse ostamassa mattoon kuteet Tokmannilta. Kyseessä piti olla sama malli, sama kude ja sama väri kuin itselleni tekemässäni. No ei ollut. Maton väri oli enemmän beige kuin luonnonvalkoinen. Nätti mattohan siitäkin kuitenkin tuli. Mutta pistäähän se miettimään kun on noin iso väriero ja kyseessä kuitenkin saman valmistajan sama kude ja samalla värikoodilla.  Tokihan värjäyserissä voi olla eroja. Mutta aiemmin olen kohdannut vain ihan hienoisia sävyeroja, en värieroja.😊
Kudetta en ole kuitenkaan halunnut vaihtaa, sillä tuo kyseinen trikookude on muutoin aivan ihanaa tehdä ja se tuntuu antavan anteeksi tekijän kädenjäljen epätasaisuuden. Lisäksi valmiista matosta tulee suloisen pehmeä, sillä tuossa ontelokuteessa kuteen sisällä kulkee vanunauha.
Nyt on sitten valmistumassa kolmas samanmoinen matto. Ja kuteessa kolmas värisävy.😉 

En tiedä kuinka hyvin noista kuvista saa käsitystä värieroista. Kamera kun ei ole ihan kaikkein paras. Tuo piparkakkureunainen on kuitenkin se ensimmäinen matto. Se jossa väri oli mielestäni se mitä luvattiinkin.



Kokemukseni näistä trikookuteista on hyvin rajallista. Joskus opiskellessani olen kutonut pari mattoa trikookuteesta. Silloin kuteet muistaakseni tilattiin Lankavalta. Ja nyt sitten nämä matot. Onko sinulla kokemusta eri valmistajien kuteista ja laaduista? Mielelläni kuulisin kokemuksiasi ja vastaanotan mielelläni suosituksia, jos olet löytänyt hyvän valmistajan jolta löytyy suhteellisen tasalaatuisia tuotteita tilauskerrasta toiseen. Sillä kyllähän jokainen haluaa tehdä käsityönsä laadukkaista langoista ja kuteista.  




Hyvää alkanutta uutta viikkoa kaikille 
ja erityisesti sinulle!

💖
Mari

6 kommenttia:

  1. Ovat tosi hienoja mattoja, sävyero ei haittaa mielestäni ollenkaan. Novitan villalangoissa en ole huomannut eroavaisuuksia väreissä. Voi olla, että puuvilla jotenkin värjäytyy epätasaisemmin. Onnea uusille matoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eihän tuo väriero kyllä noissa matoissa haittaa. Erilläänhän ne tulevat olemaan. Nyt vaan kun ovat vierekkäin niin sen eron huomaa ja niitä väkisinkin vertaa toisiinsa.

      Poista
  2. Ihanat matot🤗. Mistä tuo malli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos❤️ Malli on Lankavan Asteri-matto. Ohje löytyy Lankavan sivuilta.

      Poista
  3. Tilasin saman sävyn erän Kärkkäiseltä ja pesin vyyhdet koneessa koska kutistuvat. Virkkasin mattoa ja huomasin ilmestyneen raidan 🙈Nyt mietin mitä teen,teenkö sävymaton? Miten sävy muuttuu lopuissa vyyhtejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki tekemäni matot ovat aivan eri värisiä, vaikka kaikki on tehty samasta langasta. Yhden maton sisällä sitä sävyeroa ei valmiissa matossa niin paljon huomaa. Prismasta ostamani kude oli kauniin vaaleaa ja Tokmannilta ostettu paljon tummempi.

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️