lauantai 5. marraskuuta 2022

Vauvan peitto

 Lokakuun puolenvälin aikoihin saimme kunnian osallistua elokuussa sukuumme syntyneen uuden pienen ihmisen nimiäisiin. Hänestä tuli Oliver. Juhla oli ihana, hyvin lämminhenkinen ja kotoisa, silti samalla myös arvokas. Kiitos Oliverin vanhemmille vielä täälläkin, jos sattuvat lukemaan näitä neulojan tarinointeja.

 

 

Neuloin pienelle peiton lahjaksi. Sitähän voi sitten käyttää vaikka vaunupeittona, päiväunipeittona sängyssä nukkuessa, leikkimattona tai vaikkapa iskän tai äidin päiväuniaikaan jalkoja lämmittämään.



Lankana tässä peitossa käytin Viking Garnin Baby ull -lankaa. Se on semmoinen suht ohut merinovillalanka joka on konepestävä. Lanka on ihanan pehmeää ja sopii tosi hyvin vauvojen ja lasten neuleisiin. Ja miksi ei myös aikuistenkin neuleisiin. Aikuinenkin tarvitsee lämmintä ja pehmeää ympärilleen.

 Värivalikoima näissä langoissa on todella laaja, että varmasti löytyy hyvin vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Itse valitsin peittoon tuon farkunsinisen. Uskalsin valita tuon värin, kun olin kuullut jo vähän tietoa tulevan lapsen sukupuolesta. 

 

 

Vauvanpeittojen ohjeita ja ideoita olin selaillut jo joskus aikaa sitten. Ja niistä ohjeista valikoitui tätä projektia varten työn alle Nuppu-peitto. Ohjeen tähän Nuppu-peittoon löysin Koukuttamon sivuilta. 

Peitto on kaikessa yksinkertaisuudessaan mielestäni todella kaunis. Ja mielestäni malli on sellainen, että sopii myös moneen makuun. Se on yksinkertainen mutta ei liian. Siinä on kuitenkin sitä "jotain" mutta ei sitäkään liikaa. Siis kaunis. Värivalinnoilla sitten taas saa aina halutessaan vähän erilaista ilmettä.

 

Peitossa on kivasti yhdistelty helmineuletta ja korinpohjaneuletta. Sopivasti tekijälle vaihtelua ettei käy neulominen tylsäksi ja työlääksi.

 

Täällä on ollut neulojalla olo vähän samanlainen kuin tällä tyypillä tässä Brad Pitin teoksessa joka on tällä hetkellä esillä Tampereella Sara Hildenin taidemuseossa. Tuntuu vähän, että nyt on ollut taas kaikkea vähän liian kanssa. Onneksi on olemassa aina tarpeen vaatiessa tämä oma henkilökohtainen neulekupla. Se tila, johon on hyvä vetäytyä aina aika ajoin. Sinne ei pääse maailman häly eikä vaateet. Se on täysin suljettu henkilökohtainen tila. Ei aina edes puolison puheet kantaudu siihen kuplaan.

Suosittelen kaikille. 

💙

Mari



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️