perjantai 14. kesäkuuta 2019

Malttamaton neuloja

Hei, nyt käsi pystyyn kaikki te, jotka aloitettuanne jonkun kivan projektin alatte samantein haaveilla jo seuraavasta työstä. Täällä nousee varmuuden vuoksi molemmat kädet pystyyn.
Mistähän se oikein johtuu? Että kun ensin on haaveillut ja suunnitellut aloittavansa neule- tai virkkuuprojektin x ja kun sen sitten saa työn alle, niin eiköhän samantein ala poltella jo seuraavat kivat ideat. Luulisi nyt, että olisi mukavampi tehdä ensin alta pois se jo aloitettu työ, vaan ei. Jo alkaa Pinterestissä käymään suhina ja mallilehtien sivut kuluvat puhki kun uusia ideoita täytyy saada mielen päälle. Onko outoa vai mitä!? 
Itsellenikin kävi taas niin, aloitin uutta ja haaveilen jo seuraavasta.




Täällä siis taas uusi projekti puikoilla. Ja tietenkin haluan jakaa sen teille muillekin. Lahdessa käydessäni sieltä ihanasta Pitsi ja Palmikko lankakaupasta tarttui mukaan kertakaikkisen suloinen Sandnes Garnin vauvaneuleiden mallilehti ja muutama ihana kerä Babyull Lanett merinovillalankaa. Siitä sitten työn alle suloinen, pienen ihmisenalun kokoinen nuttu. 
Työn haastavuuttahan tässä lisää se, että ohje on ruotsiksi. Mutta hyvin olen selvinnyt. Ruotsiksikin osaan näköjään neuloa.😂 Eikä ole tarvinnut ottaa hätäapupuheluita Lahteen. Lupasivat siellä lankakaupassa kyllä auttaa jos oma kielipää ei taivu. Vaan kyllähän tästä tekeleestä jo ihan tunnistaa minkälainen vaatekappale on tulossa.


Ongelmia alkoi esiintyä vasta siinä vaiheessa, kun pääsin kaarrokkeen kuvion kohdille. Siihen asti olinkin päässyt suhteellisen vähillä purkamisilla. En siis ole kokonaan säästynyt purkuhommilta mutta ei ihan joka kerrosta kuitenkaan ole tarvinnut neuloa tuplasti. Tuossa kuviossa tapahtuu mielestäni aika paljon. Tarkkana saa olla ja keskittymistä vaatii ihan eri tavalla kuin pelkän sileän neuleen synnyttäminen. Muutaman kerran on jo päässyt käymään niinkin, että kesken kuviokerroksen pää yksinkertaisesti kieltäytyy ymmärtämästä mitään. Olen siis jo kyseistä kuviokerrosta tehnyt ja yht´äkkiä en enää ymmärräkään lainkaan mitä olin tekemässä tai että mitä pitäisi tehdä. Silloin olen todennut, että on parempi laittaa kutimet pois ja katseelta piiloon, ja yrittää seuraavana päivänä uudemman kerran.

Vaan kyllä aion selättää tämänkin neuleprojektin. Samalla kun haaveilen jo seuraavasta. Ihmisen tekemiähän nuo ohjeet ovat ja onneksi minulla ei ole kiire minnekään. 
Rauhassa nautin näistä ihanista neulematkoistani.



Rentoa eloa ja oloa
viikonloppuunne!

💗
Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️