tiistai 25. kesäkuuta 2019

Willa Vaski

Nyt alkoi nutun neulojaa turhauttaa, kun ei valmista tule millään ja ohjeetkin ymmärtää väärin. Ja niin päätti neuloja ottaa ja lähteä ihanille päiväkahveille Willa Vaskiin.
 Silloin kun omat työt eivät luista, on mukava ihastella toisten tekemiä kauniita käsitöitä.





Tämä oli ensimmäinen kerta, kun poikkesin Willa Vaskin portista sisään. Ja miten ihana tunnelma siellä olikaan vastassa! Aivan kuin olisin lennähtänyt ajassa sata vuotta taaksepäin.
Hauskaa, että keskeltä kaupunkia voi löytää tuollaisen aivan erilaisen suloisen miljöön ja päästä ihanasti vanhanajan tunnelmaan astumalla vain muutaman askeleen houkuttelevasta portista sisään.
Nautin tunnelmalliset päiväkahvit talon puutarhassa isojen vanhojen puiden katveessa. Eikä täällä todellakaan tarvinnut juoda seisonutta kahvia. Kahvi keitettiin siinä varta vasten juurikin minulle! 
Aiemmin hehkutin Lahtelaisen lankakaupan palvelua ja lämmintä henkeä, Willa Vaskissa tuli samanlainen tunne. Lämmin ja tervetullut. Kahvikupinkin sain itse valita monista ihanista erilaisista kukkakupeista. Ja kahvit kannettiin minulle ulos asti. Ja santsikuppikin tarjoiltiin ulos puutarhaan.



Willa Vaski on Vanajaveden Seudun Kisällit, Vaski ry:n ylläpitämä ihana käsityötalo, galleria ja kahvila aivan Hämeenlinnan keskustassa.
Willa Vaski löytyy Palanderin talon kanssa samasta pihapiiristä. Sekä Palanderin talo, että Willa Vaskina nykyään toimiva leivintupa, on rakennettu 1860-70 luvuilla. 

Vaski ry on pääasiassa käsityöharrastajien yhdistys joka tukee käsityöharrastustoimintaa. Willa Vaski on yhdistyksen jäsenten käsitöiden myyntipaikka.


Valikoima käsityöpuodissa on monipuolinen ja sieltä löytää ihania koruja, suloisia villasukkia ja lapasia, kauniita huiveja, upeita kortteja merkkipäiviin, laukkuja, keramiikkaa, sisustustuotteita, tauluja... Jäiköhän jotain mainitsematta? Valikoima on joka tapauksessa laaja ja kaikki Vaski ry:n jäsenten omia kädentuotteita, paikallisia ja laadukkaita.



Galleria Willassa voi käydä ihastelemassa vaihtuvia näyttelyitä. Nyt esillä oli kahden Hämeen Ammattikorkeakoulun muotoilijaopiskelijan töitä.
Mukava nähdä nuorten muotoilijoiden kädenjälkeä. Monesti kun nuorten työt ovat niin paljon ennakkoluulottomampia, rohkeampia ja vapaampia. Itse myönnän jo olevani tapojeni orja. Kovin luovaa ja rohkeaa en enää osaa. Tavallinen on hyvä.😀


Tämmöisissä paikoissa on ihana käydä inspiroitumassa ja hakemassa vähän lisävirtaa omaankin tekemiseen.
Taas suosittelen piipahtamaan. Jos ei muuta niin ainakin nauttimaan kahvit Willa Vaskin ihanassa pihapiirissä.
Talo on auki ympäri vuoden mutta aukioloajat kannattaa silti tarkistaa etukäteen. 


Mukavaa viikkoa kaikille
ja erityisesti sinulle!
💕
Mari

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kyllä aivan upealta tuo paikka! Ja kauniita kuvia:) Kesän mittaan tulee varmaan käytyä Hämeenlinnan suunnallakin, joten laitanpa paikan mieleen.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti poiketa jos Hämeenlinnan suunnalla liikkuu.👍 Samalla kannattaa katsastaa myös samassa pihapiirissä oleva Palanderin talo.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️