tiistai 11. kesäkuuta 2019

Vihdoinkin valmiit Kaneli-palmikkosukat

On se nyt ihanaa kesää! 
Ja vaikka lämpöä riittää ja aurinko paistaa, niin tämän ihmisen mieli vetää silti noihin villasukkiin. Monien mielestä villasukat kuuluvat vain syksyn ja talven kylmiin ja pimeisiin päiviin mutta itse tykkään kyllä kesälläkin vetää villasukat jalkaan. Kotona ja mökillä. Joskus otan kotosalla terassilla aurinkoa villasukat jalassa.😊


Nyt valmistuivat viimeinkin nämä pitkään työn alla olleet Kaneli-palmikkosukat. Ohje näihin sukkiin on Vanillawoolin Marianne Heikkisen käsialaa. Nämä minun sukkani eivät nyt ole aivan tyylipuhtaat ja ohjeenmukaiset sukat, sillä odotettavasti yllättäen tälle(kin) neulematkalle sattui mukaan pari muuttujaa. Ohje itsessään oli mukava ja helppo toteuttaa. Periaatteessa. Sillä nythän taas kävi niin, että yritin sitkeästi tehdä aivan jotain muuta kuin ohje neuvoi. Pää kyllä ymmärsi mitä pitää tehdä mutta kädet päättivät aina toteuttaa työn omapäisesti aivan eri tavalla. Eli suomeksi, purkamista riitti tälläkin kertaa. Ehdottaisin kyllä järjestettäväksi kaikenlaisten kivojen neulontakilpailujen oheen myös purkamisen taitokilpailua. Osallistuisin, ja väittäisin olevani kisassa melko vahvoilla. 
Vaviskaa purkaaja kaverit. 


Näitä sukkia aloin jostain syystä tehdä myös täysin tavoistani poiketen molempia yhtäaikaa. Yleensä teen yhden kokonaan valmiiksi ennenkuin otan toisen työn alle. Liekö sitten ollut nyt joku aavistus siitä, että lanka ei tule riittämään. Ja näinhän siinä kävi, että Aapo-lanka loppui kesken. Molemmista sukista kärjet tekemättä ja samaa lankaa ei ole. Pääni puhki mietin mitä teen ja päädyin niinkin tylsään ratkaisuun, että tein sukat loppuun harmaalla langalla. Joten sen vuoksi sukat saivat yläreunaansa myös harmaalla tehdyn virkatun piparkakkureunan. Yksinään se harmaa kärki olisi näyttänyt niin höpöltä.
 Että kyllähän niistä ihan mukavat mökkisukat tuli.





Kyllä täytyy vielä yrittää saada aikaiseksi ihan yksivärisetkin Kaneli-sukat. Tuo malli on niin söpö.



Aurinkoista viikkoa teille kaikille
ja erityisesti
sinulle!

💗
Mari

4 kommenttia:

  1. Kiitos! Tykkään itsekin tästä mallista tosi paljon.

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat! Ja tuo kärki-varren pitsi näyttää kyllä ihan etukäteen suunnitellultakin, joten ei hätää, ei haittaa, vaikka lanka ei riittänytkään. Kaunista viikon jatkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  3. Kiitos❤️ Kyllä se omaankin silmään alkaa näyttää jo ihan kivalta. Vähän niinkuin kuuluisi siihen.😉

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️