sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Kirjaillut huopakuviot



Täällä meidän taloudessa jatkuu edelleen tolkuton tavaroiden raivaus ja karsinta. Tila jäi vähän päälle nuorimmaisen muuttaessa omilleen tässä aiemmin syksyllä.
Tätä raivausta tehdessä kun on huomannut sen, miten paljon parempi fiilis sitä on kun joka paikka ei tursua tavaroita joita kukaan ei tarvitse ja kaapeistakin jopa löytää jotakin, kun niitä ei ole sullottu aivan täyteen kaikkea turhaa ja tarpeetonta.
Ja siivotessahan tekee välillä ihan hauskoja löytöjäkin. Kaappien ja laatikoiden uumeniin on niin helppo unohtaa asioita. Ja voi, mikä ilo syntyy kun pitkien aikojen perästä löytää jotakin minkä on joskus laittanut huolella talteen ja autuaasti sinne myös unohtanut. Minulle käy noin aika usein. Asiat hukkuu ja häviää sen jälkeen kun ne huolella talletan. Onkohan meidän kaapeissa jotakin vikaa? Ne on kyllä niitä samoja kaappeja joissa säilyttäessä vaatteet tapaa kutistua. 
Epäilen kaappien valmistusvikaa.


Ja nythän taas saivat arkiston kätköt ja kaappien uumenet tuuletusta kun pyöräytin ympäri omia käsityötarvikevarastojani. Paljon heitin tavaraa pois ja jonkin verran olisi vielä tuolla "jemmassa" jos vaikka johonkin päiväkotiin tarjoaisi askarteluun materiaaleja.
 
Näiden huopakuvioiden tekemiseen innostuin joskus vuosia sitten. Ja näteiltä ne näyttävät edelleen. Tykkään kovasti kaikesta kirjailuista. Muutamia ristipistotöitä on tullut tehtyä, jonkin verran olen kokeillut ihan perinteistä kirjontaa ja myös sitten ihan kirjontaa "vapaalla kädellä" ilman malleja tai ohjeita.
 

Nämä huopakuviot on kirjailtu ilman mitään erillisiä malleja. Ja sen kyllä näkeekin kuvioiden epätäsmällisyydestä. Ei ole kahta samanlaista kuviota eikä kirjailua. Ja juuri siitä epätäydellisyydestä ja epätäsmällisyydestä tykkäänkin näissä niin kovin.  
 

Näiden huopakuvioiden tekemiseen ei tarvita kuin huopaa, sakset, neula ja lankoja. Kaksi huopakuviota ommellaan tikkipistoilla yhteen. Sisälle vanua juuri sen verran, että kuviosta tulee sellainen mukavan pehmeän pullea. Koristekuviot voikin sitten kirjailla miten parhaaksi näkee. Värikästä, runsasta, hauskaa, hillittyä tai hallittua. Kaikki käy.
 

  En tiedä oikein millä nimellä näitä tekemiäni kirjailtuja huopajuttuja tulisi kutsua.
Käyttötarkoituksen keksiminenkin jää sitten jokaisen omalle vastuulle. Jos vanua laittaa täytteeksi vähän enemmän kuin pullean pehmeästi, niin saahan näistä vaikka neulatyynyjä. Joihinkin olen laittanut taakse kiinni hakaneulan, jolloin näistä saa vaikka rintakorun. Tai koristeen laukkuun. Tai mitä vaan keksiikään. 
 

Nyt on taas niin ihanan rauhallinen sunnuntain tunnelma. 
Pullataikinan tein pitkästä aikaa. Tuolla se nousee keittiön pöydällä liinan alla. En muista koska olisin viimeksi leiponut pullaa. Siitä on niin kauan...
 Mutta kohta leijailee meidän uunista ihana tuoksu.
Eilen juhlistettiin maailman suloisimman 3-vuotiaan syntymäpäivää. Ja samalla sain vauvaterapiaa, kun pääsin paijaamaan kuukauden ikäistä kummipoikaani. Ihan sydän pakahtuu näiden pienten kanssa. Ja ihanaa oli tietenkin nähdä omia nuorianikin.💗 
Kaiken kaikkiaan siis loistava viikonloppu. Toivottavasti sinullakin on ollut ihana viikonloppu!


Positiivista energiaa uuteen viikkoon!
💖
Mari

4 kommenttia:

  1. Tulin kurkistamaan, tänne blogiisi, kun huomasin sen instagramin kautta.
    Tällä on paljon kaikkea ihanaa:)
    Nuo kirjaillut huopatyösi ovat niin suloisia:)
    Itseltäni ne eivät onnistu, siksi ihailen aina kaikkea kirjailuja sekä ompeluksia:)
    Ihanaa syksyä sinulle!
    T: - Satuli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana! Kiva kun tulit kurkistamaan. :)
      Ihanaa syksyä sinullekin!

      Poista
  2. Meilläkin on samanlaisia viallisia kaappeja :)
    Kaikki kitistyy tai häviää... mielenkiintoista, tähän asti kuvittelin, että syy on minussa, mutta nytpä se selvisikin, että ksymys on valmistusviallisista kaapeista ;)))
    Mutta huopakuviot sen sijaan ovat täydellisiä; kauniita ja herttaisia. Hienoa, että kaappi ei ole noita kadottanut :) Aurinkoista syysviikon jatkoa sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko niitä viallisia kaappeja teilläkin?! Huolestuttavaa. :)
      Ihanaa viikonloppua sinullekin!

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️