sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Arkiston kätköistä 5: Käpykranssi




Vaatehuoneen kätköistä kaivelin tänään esille pahvilaatikon, johon olen hellästi tallettanut kolmisen vuotta sitten tekemäni käpykranssin. Tänään tuli vain sellainen fiilis, että kranssi piti saada esille. Viime joulun aikaan se ei tainnut päästä laatikostaan laisinkaan ulkomaailmaan. Olihan nyt sitten jo aika. Ja sitäpaitsi, kun nyt sain raivattua tyhjäksi tuon olohuoneen pöydän, niin pitihän siihen sitten saada jotain jouluisempaa esille. 
Ei kait se pöytä tyhjänä voi olla?!😃


Tuli kyllä heti paljon parempi fiilis, kun sen pöydän sain kaivettua esille kaikkien keskeneräisten töiden, ohjelehtien ja lankakerien alta. Epäsiisteys aina vähän häiritsee mutta silti kaikki vain sitkeästi kerääntyy siihen pöydälle. 
No, nyt se on siisti ja käpykranssini sain siihen esille. Minusta se on kaikista kaunein ihan vain tuollaisenaan kynttilän kera. Tuikkukippo vain siihen kranssin keskelle, kynttilään tuli ja heti tuli neulojalle joulu.


Kranssin tein muutamia vuosia sitten styroxpohjaan. Kuumaliimapistoolilla kävyt kiinni. Yksinkertaisesti kaunis. Ja nyt huomasin, kun kranssin sain esille, että se on tässä vuosien aikana hieman harmaantunut. Mietin kyllä ohikiitävän hetken, että voisihan sen "suhumaalilla" maalata vaikka valkoiseksi jos tuo harmaus jossain kohtaa alkaa harmittamaan. Vielä nyt ei ainakaan tunnu häiritsevältä tuo kranssin herrasmiesmäinen harmaantuminen.


Neuletyöt taitavat hieman jumittaa täällä tällä hetkellä. 
Tai sitten työn alla on vain ihan liian isoja projekteja. Kesken on nimittäin pari puseroa ja parit sukat. Toiset näistä keskeneräisistä sukista on osoittautuneet ihan mahdottomaksi rastiksi. Ajattelin jo aavistuksen harmistuneena, että puran koko mokoman tekeleen. Nämä sukat kun pitäisi neuloa niin kovin ohuesta langasta, ohuen ohuilla puikoilla ja sukan varren kuvio osoittautui melko haastavaksi. 
Hieman taisin lähteä takki auki siihen projektiin. Epäilys on nimittäin vahva, että nämä kyseiset sukantekeleet eivät tule näkemään sitä päivää, jolloin hihkaisen voitonriemuisena: Valmis!
Mutta ei se haittaa. Siitä langasta tulee sitten jonakin toisena päivänä jotain ihan muuta.




Täältä sohvanmutkan lämpimästä kainalosta
toivottelen kaikille teille tunnelmallista sunnuntai-iltaa 
ja 
pirteyttä uuteen viikkoon! 
💗 
Mari

2 kommenttia:

  1. Hieno käpykranssi! Kävyt ovat kivoja koristeita ja yksinkertaisen kauniita.
    Täälläkin neuletyöt vähän takkuavat ja muutamat joululahjasukat ovat vielä kesken, mutta kai ne siitä valmistuvat:)
    Mukavaa joulunodotusta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kävyt on tosiaan kauniita. Niitä on ihana pitää esillä ihan pelkilläänkin. Minulla on tuon kranssin lisäksi isossa lasimaljassakin käpyjä. Mökiltä kerättyjä. Ihanaa joulunaikaa sinullekin!

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️