torstai 5. joulukuuta 2019

Joulukaaos kotona ja mielessä



Ihanaa itsenäisyyspäivän aattoa itse kullekin!
Joulukuu on harpannut jo vauhdilla eteenpäin, nyt jo viides päivä. Joulu sieltä tulla jolkottaa. Käsitöiden värimaailmakin alkaa väkisin henkiä jouluisia tunnelmia.



Muistatteko muumien joulujakson? 
Sen missä muumit poukkoilevat ympäriinsä, laittavat joulua ja hokevat, että joulu tulee. Ja ne pienet ystävät seuraavat touhua kummissaan ja miettivät, että mikä se joulu oikein on? Ja kuinka tuumaavat, että joulun täytyy olla jotain pelottavaa, kun muumitkin noin hätäilevät. Ja kuinka samaiset pikkuystävät kaihoisin ilmein toteavat, kuinka lahjat ovat aina kiehtoneet jollain lailla...
Mulla on nyt se. 
Tämä marras-joulukuun vaihde on ollut niin täynnä joka tuutista tursuavaa Black friday-Cyber monday ostohysteriaa ja toisaalta hehkutusta joulun läheisyydestä, että väkisinkin mielessä herää kysymys itsellänikin, että mikä se joulu oikein on? Ja selvästi selkäpiissä kihelmöi pienen pieni protesti tätä kaikkea ostamista ja kuluttamista vastaan. Ostamisessako tämä joulu kiteytyy? Ja lieneekö hieman ristiriitaista kuinka toisaalta ollaan huolissaan ilmastonmuutoksesta ja kehotetaan vastuulliseen ja harkitsevaan kuluttamiseen ja toisaalta tykitetään kuinka nyt kannattaa ostaa kun halvalla saa. 

Itselläni tämä kaikki on aihettanut sen, että tänä jouluna haluaisin panostaa itsetehtyihin lahjoihin. Se on se, mihin mieli on jo monena vuonna vetänyt mutta silti on aiemmin tullut myös ostettua. Itsetehdyllä lahjalla pystyn toivottavasti osoittamaan myös lahjan saajalle, että hän on tärkeä henkilö minulle.


Monet bloggarit ovat tehneet suuren työn, kun ovat valmistelleet meidän muiden iloksi ihania joulukalentereita. Niissä on hauskoja, kivoja ja kekseliäitä ideoita tähän joulunaikaan. Hatunnosto jokaiselle joka on nähnyt tämän suuren vaivan, että meillä muilla riittää ihasteltavaa jouluun saakka! Itse lukeudun siihen joukkoon, joka ei kalenteria lukijoiden iloksi saanut aikaiseksi. Ehkä sitten ensi vuonna.

Tällä neulojalla ei vielä joulu talossa liiemmin tunnu.


Monet jakavat jo ihania seesteisiä jouluisia sisustuskuvia. 
Meillä näky on tämä.
 Ei pysy siistinä paikat, kun koko ajan keksii uutta neule- tai askarteluprojektia. Tuohon on kokolailla turha tuoda vielä tonttuja. Tosin olen viikon ajan ollut kovassa flunssassa ja pötkötellyt taas tuossa sohvanmutkassa. Silloin on näppärää, kun tarvittavat tavarat ovat tuossa "toimiston" puolella, näppärästi käden ulottuvilla.😂
En ole vielä keksinyt miten jotkut muut käsityöihmiset saavat pidettyä projektit aisoissa ja nurkat siistinä?!


Laitoin itselleni kauniin korinkin käsityötarpeille ajatuksella, että pysyvät tavarat hallinnassa ja siistinä, eivätkä lankakerät valtaa alaa huushollissa sen enempää. Vaan miten kävikään. Se kori on koko ajan niin täynnä, ettei sieltä löydä mitään ja sinne ei kannata enää ängetäkään mitään, joten ne loput tavarat ovat sitten siinä olohuoneen pöydällä ja/tai sohvalla.
Miten teillä muilla? Otan mielelläni vastaan toimivia säilytysvinkkejä ja -ideoita keskeneräisille projekteille yms.
Kyllä ei joulufiilis pääse työntymään kaaoksen keskelle.



Juhlavaa ja arvokasta
itsenäisyyspäivää
meille kaikille!
💙
Mari

2 kommenttia:

  1. Hieno teksti! Olen täsmälleen samaa mieltä tuosta kulutushysteriasta. Lahjaostokset ovat minimissään, mutta vain yhdet lahjasukat tehtyinä. Enempää en teekään. En jaksa, viitsi enkä ehdi, mutta joulu tulee ja menee joka tapauksessa, joten, jos vähän vähemmällä yrittäisi pärjätä. Kotona on joulukuusi, valotähdet ikkunoissa ja tyttären tekemä joulukalenteri pöydän päällä. Ja sitten kaikki matot poissa, pissan haju ja sukat märkinä - tästä pitää huolen koiranpentu. Samasta syystä myöskään langat eivät ole hienosti korissa, vaan ovat piilossa mikä missäkin kaapissa. Samoin kuin keskeneräiset käsityöt. Poissa näkyvistä, poissa mielestä siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Satu❣️ Kommenttisi lämmittää mieltä kaiken tämän kaaoksen keskellä. Joulu tulkoon juurikin oman näköisenä ja -oloisena. Olisi ihanaa nähdä kuva tuosta teidän karvakorvasta.😊

      Poista

Lämmin kiitos kun poikkesit lukemaan blogiani. Kommenttejanne on aina mukavaa lukea, joten jätäthän viestin muistoksi minulle käynnistäsi.❤️